Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η Τζόρτζια Μελόνι, κατά την παρέμβασή της στις εργασίες της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, ασκώντας κριτική στο Ισραήλ.
«Επαναλαμβάνουμε ότι το Κράτος του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται από έξωθεν επιθέσεις, όπως την φοβερή εκείνη της 7ης του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά συγχρόνως ζητάμε από το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό που, σε μεγάλη βαθμό, είναι επίσης θύμα της Χαμάς και των καταστρεπτικών επιλογών της», τόνισε η Μελόνι.
«Με την ίδια λογική υποστηρίζουμε φυσικά το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να έχει ένα δικό του κράτος. Για να μπορέσει όμως αυτό να γίνει πραγματικότητα, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να το αναθέσουν σε μια ηγεσία η οποία να εμπνέεται από τον διάλογο, απ’ την σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και από την αυτονομία», συμπλήρωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, αναφέρθηκε στις Συμφωνίες του Αβραάμ ως «υπόδειγμα επωφελούς συνεργασίας και συνύπαρξης, στην βάση της αμοιβαίας αναγνώρισης» και επανέλαβε ότι άμεση προτεραιότητα για τις προσπάθειες όλων παραμένει η κατάπαυση του πυρός και η άμεση απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.
Διαβάστε επίσης:
Ιταλία: Άνδρας δολοφόνησε σύζυγο και κόρη, τραυμάτισε άλλους 4 και στην συνέχεια αυτοκτόνησε
Δύο ρεκόρ Γκίνες για τον έφηβο με τα μεγαλύτερα χέρια και πόδια στον κόσμο! (Photos/Video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.