search
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 07:05
MENU CLOSE

Η Μελόνι τα… έχωσε στον Νετανιάχου για την επίθεση κατά των κυανόκρανων – Ο «Μπίμπι» ζητάει να φύγουν από την περιοχή

13.10.2024 17:24
meloni-netanyahu-froura

Η Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αφορμή του τηλεφωνήματος, οι επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εργαζόμενων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι τόνισε στον Νετανιάχου ότι είναι απαράδεκτο, το ότι η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ επλήγη από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη αποστολή αναπτύχθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να συνεισφέρει στην σταθερότητα της περιοχής.

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι απόλυτη ανάγκη η ασφάλεια του προσωπικού της αποστολής Unifil, να τύχει πλήρους προστασίας.

«Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε βέβαιη ότι η πλήρης εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 μπορεί να συμβάλει στην σταθεροποίηση των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, με παροχή εγγύησης ότι όλοι οι εκτοπισμένοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους».

Στην ανακοίνωση, τέλος, αναφέρεται ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης σε περιφερειακό επίπεδο, εκφράζοντας και πάλι την απόλυτη προθυμία της χώρας της, και ως εκ περιτροπής προέδρου της ομάδας της G7, να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, η ειρηνευτική δύναμη UNIFIL ανακοίνωσε ότι έχει αναφέρει κι άλλες παραβιάσεις των θέσεών των δυνάμεών της στη χώρα, από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που περιγράφεται ως η δια της βίας σημερινή εισβολή ισραηλινών αρμάτων μάχης στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεών της.

Νετανιάχου σε ΟΗΕ: Απομακρύνετε τους από την περιοχή

Ο Νετανιάχου ωστόσο, όχι μόνο δεν πτοείται από την διεθνή κατακραυγή ακόμη και από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, αλλά απαίτησε από τον ΟΗΕ να διώξει από τον Λίβανο τις ειρηνευτικές δυνάμεις:

Δήλωσε ότι ο στρατός «ζήτησε επανειλημμένα από τον ΟΗΕ ν’ απομακρύνει τους κυανόκρανους», προσθέτοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή, «τους καθιστά ομήρους της Χεζμπολάχ», σε μία ακόμη προκλητική στάση που έχει προκαλέσει παγκόσμια οργή.

Απαντώντας ωστόσο στην Ιταλίδα πρωθυπουργό, εξέφρασε τη λύπη του για «οποιοδήποτε τραυματισμό του προσωπικού της UNIFIL» στον Λίβανο.

«Το Ισραήλ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει τραυματιμούς της UNIFIL και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο», δήλωσε ο Νετανιάχου με ανάρτηση στο twitter.

Να τονιστεί Αμέσως η Ρώμη, πρώτη δυτική χώρα που συνεισφέρει Κυανοκράνους στη UNIFIL, περίπου 900 στρατιωτικούς, κατήγγειλε «ανεπίτρεπτες» ενέργειες και κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ για μια «αυστηρή διαμαρτυρία». Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για πιθανά «εγκλήματα πολέμου».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στη Γερμανία ο Τζο Μπάιντεν στις 18 Οκτωβρίου για συνάντηση εργασίας με τον Σολτς

SpaceX: O Έλον Μασκ εκτοξεύει δοκιμαστικά το τεράστιο Spaceship (Live)

Υπόθεση Diddy: Ο Kanye West κατηγορείται πως νάρκωσε και βίασε την πρώην βοηθό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 07:04