Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται» δήλωσε μεταξύ άλλων η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα (22/10) το απόγευμα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι κατά την συνομιλία έγινε αναφορά στις διμερείς σχέσεις και στην βούληση ενίσχυσής τους, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ιταλία, επ’ ευκαιρία της διακυβερνητικής διάσκεψης των δυο χωρών, το πρώτο εξάμηνο του 2025.
Κατά την συνομιλία συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Η Μελόνι επανάλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται και υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να αυξηθεί η παροχή βοήθειας προς τον πληττόμενο άμαχο πληθυσμό.
Προέκυψε, δε, κοινή βούληση να καταβληθούν προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και στον Λίβανο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στάθηκε ιδιαίτερα στον βασικής σημασίας ρόλο της Unifil και στην ανάγκη να τύχει συνεχούς εγγύησης, η ασφάλεια της διεθνούς αυτής αποστολής.
Μελόνι και Ερντογάν, τέλος, «αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην περιοχή και με το πώς μπορεί να συνεχιστεί η παροχή στήριξης στις προσπάθειες της Ουκρανίας για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη».
Διαβάστε επίσης:
Τραγικό ιατρικό λάθος στη Σουηδία: Νοσοκομείο παραδέχεται αδικαιολόγητες υστερεκτομές σε 33 γυναίκες
Πίτσα με κοκαΐνη: Ο πρωτότυπος τρόπος διακίνησης στους «μυημένους» πελάτες
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.