search
ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 21:41
MENU CLOSE

Το πυρηνικό δόγμα του Ιράν μπορεί να αλλάξει αν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με υπαρξιακή απειλή

01.11.2024 17:44
iran_new

Ο Καμάλ Χαραζί, σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε στον φιλοϊρανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Al-Mayadeen ότι η αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της χώρας είναι στο τραπέζι εάν η Τεχεράνη εκτεθεί σε μια «υπαρξιακή απειλή».

«Τώρα έχουμε τις απαραίτητες τεχνικές δυνατότητες για την παραγωγή πυρηνικών όπλων… Μόνο η φετβά του ανώτατου ηγέτη το απαγορεύει επί του παρόντος», πρόσθεσε.

Ο Χαμενεΐ απαγόρευσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων με μια φετβά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επαναλαμβάνοντας τη θέση του το 2019 λέγοντας: «Η κατασκευή και η αποθήκευση πυρηνικών βομβών είναι λάθος και η χρήση τους είναι χαραμ (θρησκευτικά απαγορευμένη)… Αν και έχουμε πυρηνική τεχνολογία, το Ιράν το έχει σθεναρά αποφύγει».

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν απειλήσει επανειλημμένα να ανατρέψουν το πυρηνικό δόγμα της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το Ιράν θα απαντήσει στα αντίποινα του Ισραήλ την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο Καμάλ πρόσθεσε ότι το Ιράν είναι επίσης πιθανό να αυξήσει το βεληνεκές των βαλλιστικών πυραύλων του.

Διαβάστε επίσης:

Φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια: Καρέ-καρέ πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία – Σε λιγότερο από μία ώρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (Photos/Video)

Αλέξια για Eurovision: «Παλιά ήταν ποιοτικές οι παρουσίες όλων των χωρών – Μετά έγινε κάτι άλλο που δεν μπορώ να παρακολουθώ» (Video)

Αλεξάντρα Νταντάριο: Έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί! (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 21:41