search
ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 01:58
MENU CLOSE

Συνταγματική αναθεώρηση: Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που θα… εκπλήξουν

08.11.2024 06:30
pasok androulakis

Η συνταγματική αναθεώρηση θα είναι το επόμενο μεγάλο crash test των κομμάτων καθώς εκεί πρέπει να υπάρξει συναίνεση. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κουβέντες ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί και η ομάδα των νομικών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ θα δούμε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα μας εκπλήξουν. Μία πρώτη αποκάλυψη έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα αναλάβει πρωτοβουλία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι από μόνη της είδηση καθώς φαίνεται πως κάτι σκέφτονται στην Χαριλάου Τρικούπη για την Δικαιοσύνη και την τοποθέτηση των επικεφαλής τους.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του topontiki.gr υπάρχουν σκέψεις στο Κίνημα οι οποίες λένε ότι υπεύθυνος για τον διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δηλαδή, ο πρώτος πολιτειακός θεσμός της χώρας να επωμιστεί με αυτήν την αρμοδιότητα. Η ουσία βρίσκεται στο να μην αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο για την ηγεσία της δικαστικής εξουσίας. Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις.

Διαβάστε επίσης:

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα πόθεν έσχες Κασσελάκη άνοιξε ο Πολάκης – Καυστικό σχόλιο Τζάκρη, “κινήσεις πανικού” βλέπει ο Καπνισάκης

Καταψήφισε την πρόταση για προεδρείο της ΚΟΕΣ ο Γιάννης Βουλγαράκης

Ανδρουλάκης από Ρόδο: Το ΠΑΣΟΚ θα στείλει στο περιθώριο τη συντηρητική πολιτική της ΝΔ – Θλιβερό να στερεί κονδύλια από δήμους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 01:57