search
ΤΕΤΑΡΤΗ 06.05.2026 15:27
MENU CLOSE

Υπουργείο Υποδομών: Πώς ένα… ψάρι παρεμποδίζει αντιπλημμυρικά έργα

11.11.2024 14:42
erasinos_mesogeia_wiki
via Wikipedia

Την εξήγηση ότι το… αττικόψαρο παρεμποδίζει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε συγκεκριμένο σημείο της Αττικής έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αρμόδιο υφυπουργό, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, υπάρχει… μπλόκο στο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Ερασίνου που αποχετεύει τα Μεσόγεια, ένα έργο σημαντικό ειδικά μετά την κατασκευή του αεροδρομίου, καθώς, όπως είπε, «στον Ερασίνο έχει σταματήσει η παρέμβαση γιατί έχει παγώσει η χορήγηση του δανείου από την ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων επειδή υπάρχουν καταγγελίες ότι κινδυνεύει το αττικόψαρο, επειδή χρειάζεται μια ειδική μελέτη. Έχει γίνει καταγγελία από περιβαλλοντικές οργανώσεις και στην ΕΕ».

Ο Ν. Ταχιάος είπε ότι για το έργο «έχει γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αντιμετωπίζει όλα τα θέματα» και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ένας έντονος περιβαλλοντικός ακτιβισμός που τελικά εμποδίζει τα έργα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται θα αλλοιώσουν σε έναν βαθμό αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό τοπίο, αλλά γίνεται επ’ ωφελεία των πολιτών». Σημείωσε, δε, ότι αν και δεν υπάρχει κίνδυνος από το μπλοκάρισμα του έργου, «όταν έχεις εργολάβο και έχεις καθυστερήσεις δημιουργούνται απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν».

Διαβάστε επίσης

Ειρήνη Μουρτζούκου: Έχω φάει πολύ ξύλο από τη μητέρα του – Με απειλούσε ότι θα με θάψει (Video)

Πέτρος Φιλιππίδης: «Είμαι αθώος» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη νέα διακοπή στη δίκη (video)

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06.05.2026 15:27