search
ΠΕΜΠΤΗ 16.10.2025 01:04
MENU CLOSE

Η Neuralink του Έλον Μασκ έλαβε έγκριση από τον Καναδά για τη δοκιμή εγκεφαλικού τσιπ

21.11.2024 07:03
neuralink mask

Η Neuralink του Ελον Μάσκ δήλωσε την Τετάρτη ότι έλαβε έγκριση για να ξεκινήσει την πρώτη κλινική δοκιμή στον Καναδά για μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να δώσει σε παράλυτα άτομα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές απλά με τη σκέψη.

Σύμφωνα με το reuters η νεοσύστατη εταιρεία εγκεφαλικών τσιπ δήλωσε ότι η καναδική μελέτη αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ασφάλειας και της αρχικής λειτουργικότητας του εμφυτεύματός της, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με τετραπληγία, ή παράλυση και των τεσσάρων άκρων, να ελέγχουν εξωτερικές συσκευές με τις σκέψεις τους.

Το νοσοκομείο University Health Network του Καναδά ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι οι εγκαταστάσεις του στο Τορόντο επιλέχθηκαν για να εκτελέσουν την πολύπλοκη νευροχειρουργική επέμβαση.

Η ρυθμιστική αρχή Health Canada δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Neuralink έχει ήδη εμφυτεύσει τη συσκευή σε δύο ασθενείς. Η εταιρεία λέει ότι η συσκευή λειτουργεί καλά στον δεύτερο δοκιμαστικό ασθενή, ο οποίος τη χρησιμοποιεί για να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να μαθαίνει πώς να σχεδιάζει τρισδιάστατα αντικείμενα.

Η Neuralink, που ιδρύθηκε το 2016 από τον Μασκ και μια ομάδα μηχανικών, κατασκευάζει επίσης μια συσκευή διασύνδεσης εγκεφαλικού τσιπ που μπορεί να εμφυτευτεί μέσα στο κρανίο, η οποία, όπως λέει, θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει ασθενείς με αναπηρία να κινηθούν και να επικοινωνήσουν ξανά, καθώς και να αποκαταστήσει την όραση.

Διαβάστε επίσης

Με πυραύλους Storm Shadow και ATACMS μάχεται η Ουκρανία τη Ρωσία: «Θα αμυνθούμε και θα ανταποδώσουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα»

Νορβηγία: Συνελήφθη ως ύποπτος και για δεύτερο βιασμό ο γιος της πριγκίπισσας

Πλειοψηφία οι Ουκρανοί που θέλουν διαπραγματεύσεις τώρα, ανοικτοί και σε παραχώρηση εδαφών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.10.2025 01:01