search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.10.2025 13:28
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Το «Κοινωνικό Συμβόλαιο» που ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης – Πού θα «χτυπήσει» τον Μητσοτάκη

21.11.2024 06:45
ANDROULAKHS NIK PASOK

Την αποκάλυψη ότι μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους θα χτίσει ένα νέο συμβόλαιο κόμματος και κοινωνίας, το οποίο θα αφορά την κοινωνία και τους πολίτες που δυσκολεύονται οικονομικά έκανε κατά τις χθεσινές τους δηλώσεις από την μεγάλη απεργία ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους

Από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους (μέσα από εκδηλώσεις, ημερίδες κτλ) ούτως ώστε να δημιουργηθεί μία νέα σχέση κοινωνίας και πολιτείας.

Όπως υποστηρίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούνται να δουν τα προβλήματα της κοινωνίας». Στους βασικούς άξονες της πολιτικής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εξαιτίας της πολιτικής του:

  • Έχουν απογειώσει το κόστος ζωής.
  • Τα ενοίκια αυξάνονται.
  • Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται.
  • Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας αυξάνονται.
  • Τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι τρίτα από την κορυφή στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συγχρόνως οι μισθοί είναι οι δεύτεροι μικρότεροι ως ποσοστό του ΑΕΠ πανευρωπαϊκά. 

«Αυτή η πολιτική πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να αποτελέσει παρελθόν και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μία άλλη πολιτική», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Έτοιμοι και για εκλογές   

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείουν τις πρόωρες εκλογές και παρατηρούν προσεκτικά τις κινήσεις του Πρωθυπουργού μετά και τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά. Στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θέλουν να είναι όσο το δυνατόν έτοιμοι ακόμα και αν η κυβέρνηση αποφασίσει πρόωρες εκλογές. Η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη κινείται πάνω στην καθημερινότητα του πολίτη, την οικονομία αλλά και την εξωτερική πολιτική.

Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κοινωνία μέσα από ένα «Κοινωνικό Συμβόλαιο» που ετοιμάζει με του Κοινωνικούς Εταίρους. Καθόλου τυχαία δεν ήταν άλλωστε και η παρουσία του τόσο στην πορεία για το Πολυτεχνείο αλλά και στην μεγάλη απεργία. Η επαφή με τον κόσμο – ειδικά σε περιφέρειες όπως η Αττική όπου τα προβλήματα για το Κίνημα δημοσκοπικά παραμένουν– είναι εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία για το κόμμα.

Το σίγουρο είναι ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δε θεωρεί ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος, αντιθέτως η μάχη η οποία δίνεται είναι άνιση κυρίως γιατί «η κυβέρνηση βρίσκει την στήριξη της σε mediακά συγκροτήματα, τα οποία πολλές φορές προσφέρουν υπηρεσίες».

Διαβάστε επίσης:

Αυτά τα ονόματα μπήκαν στην ψηφοφορία για το νέο κόμμα Κασσελάκη – Το Σάββατο τα αποκαλυπτήρια

Βουλή: Ανακοινώθηκε και επίσημα η διαγραφή Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Νέα Αριστερά για Τέμπη: Αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.10.2025 13:24