search
ΔΕΥΤΕΡΑ 25.08.2025 14:09
MENU CLOSE

Ντελίριο Ερντογάν: Χαλέπι, Ιντλίμπ, Δαμασκός και Ράκα θα μπορούσαν να είναι δικές μας

13.12.2024 21:59
erdogan 776- new

Σταθερά προσηλωμένος στον αναθεωρητισμό είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του αναφέρθηκε στη Συρία και στην εμπλοκή της χώρας του.

Ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας στην κριτική για την τουρκική ανάμειξη στη Συρία, είπε «Τι λένε; Μα τι κάνουμε  στη Συρία, γιατί είμαστε εκεί;  Βλέπουμε αυτούς που δεν ξέρουν την ιστορία μας κι έχουν έλλειψη γνώσεων του πολιτισμού μας».

«Αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές την εποχή που ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος επανακαθόρισε τα σύνορα στην περιοχή μας; Οι πόλεις που ονομάζουμε Χαλέπι, Ιντλίμπ, Δαμασκό και Ράκα θα ήταν επαρχίες μας, όπως το Αντέπ, το Χατάι και Ούρφα!» είπε ο Ερντογάν.

«Επειδή αυτές οι πόλεις και οι περιοχές έμειναν εκτός των συνόρων μας δεν σημαίνει πως θα κόψουμε τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους τους», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι του Harrods λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την «Boxing Day»

Στρωμένος με «αγκάθια» ο δρόμος του Φρανσουά Μπαϊρού στην πρωθυπουργία της Γαλλίας: Η πρόκληση να… αντέξει ως τον Ιούλιο

Μπέζος και Άλτμαν δωρίζουν στον Τραμπ 1 εκατ. ευρώ έκαστος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.08.2025 14:07