ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 20:34
MENU CLOSE

Τρεις νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές στους καλύτερους του κόσμου κάτω των 21

25.12.2024 15:41

Aκόμα μία διάκριση απολαμβάνουν ο Χρήστος Μουζακίτης και ο Κώστας Καρέτσας από το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES). Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες μετά την παρουσία τους στη λίστα με τις «αποκαλύψεις» του 2024, οι δύο νεαροί άσοι συμπεριλαμβάνονται στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου ηλικίας κάτω των 21 ετών (U21). Την ίδια διάκριση απολαμβάνει και ο Αλέξης Καλογερόπουλος του Βόλου.

Η έρευνα περιλαμβάνει 20 κατηγορίες ανάλογα με τη θέση αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού των ποδοσφαιριστών. Έτσι, ο Αλέξης Καλογερόπουλος βρίσκεται στην κατηγορία Allrounder Centre Backs και στη 12η θέση, με πρώτο τον Πάου Κουμπαρσί της Μπαρτσελόνα.

Δωδέκατος είναι και ο Χρήστος Μουζακίτης του Ολυμπιακού στην κατηγορία Playmaking Midfielders με πρώτο τον Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς της Μπάγερν, ενώ ο Καρέτσας της Γκενκ είναι 11ος στους Infiltrating Midfielders με πρώτο έναν παίκτη από τον Ισημερινό, τον Κέντρι Παές της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε.

Πολύ σημαντικό, είναι το γεγονός, ότι ο Καρέτσας ο οποίος πριν από έναν μήνα έγινε 17 ετών, είναι ο νεαρότερος ανάμεσα στους 100 κορυφαίους χαφ της λίστας, ενώ ο Μουζακίτης ο οποίος σήμερα (25/12/2024) γίνεται 18 ετών, είναι ο 6ος νεαρότερος.

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Πρωταθλήτρια και μέλος της εθνικής snowboard σκοτώθηκε σε χιονοστιβάδα

NBA: «Τρελάθηκε» ο Εμπίντ, σε έξαλλη κατάσταση τραμπούκισε τη διαιτητή (videos)

Super League: Οι 4+1 διεκδικητές του τίτλου θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους – Τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία κάθε ομάδας

ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 20:34
Exit mobile version