search
ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 19:14
MENU CLOSE

Πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, επέστρεψε στη ΜΕΘ – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

10.01.2025 18:33
anastasios_alvanias

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η αιμοραγία στο λεπτό έντερο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, μετά την εισαγωγή στο χειρουργείο το μεσημέρι της Παρασκευής. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γαστρεντερικό σύστημα από τον χειρουργό κ. Στέλιο Καπίρη, Διευθυντή της Γ Χειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε κλίνη ΜΕΘ.

Ομάδα χειρουργών και γαστρεντερολόγων συνεργάστηκαν και ολοκλήρωσαν την πολύωρη επέμβαση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, εκτάκτως οδηγήθηκε στο χειρουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αιμορραγία στο λεπτό έντερο.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ Αναστάσιος υπεβλήθη εκτάκτως σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αιμορραγικού επεισοδίου και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος εκ νέου στη ΜΕΘ. Οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες».

Όπως είχε γίνει γνωστό, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είχε επιδεινωθεί.

Πηγές του «Ευαγγελισμού» όπου νοσηλεύεται ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του σε συνδυασμό με την ηλικία του (είναι 95 ετών) τους κάνουν να ελπίζουν σε θαύμα.

To ιατρικό ανακοινωθέν από το «Ευαγγελισμό» είχε αναφέρει ότι «η κατάσταση της υγείας του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ Αναστάσιου παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και βρίσκεται διασωληνωμένος».

Η νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου στον «Ευαγγελισμό» ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, μετά την αεροδιακομιδή του από τα Τίρανα με C27 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αρχικά είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της αλβανικής πρωτεύουσας στις 30 Δεκεμβρίου, λόγω μιας εποχικής ίωσης, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε σοβαρά όταν υπέστη γαστρορραγία.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών: Νεκρός 70χρονος – Έπεσε με το αυτοκίνητό του σε μεταλλικές μπάρες

Πτώση ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό: Με εντολή εισαγγελέα αναζητείται για να συλληφθεί ο τελευταίος συντηρητής

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο το Εφετείο – Τι δήλωσε ο πατέρας του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 19:11