ΔΕΥΤΕΡΑ 20.10.2025 11:08
MENU CLOSE

Το Ισραήλ στέλνει αντιπροσωπεία στο Κατάρ για συνομιλίες, για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

11.01.2025 21:17

Ο απεσταλμένος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή συναντήθηκε σήμερα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια προσπάθεια άσκησης πιέσεων για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης ο αρχηγός της Σιν Μπετ (υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας), ο στρατηγός Νιτζάν Αλόν και ο σύμβουλος του Νετανιάχου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Οφίρ Φαλκ.

Την απόφαση του Νετανιάχου χαιρέτισε το Φόρουμ των Οικογενειών που εκπροσωπεί τους συγγενείς των ομήρων. Κάθε Σάββατο βράδυ οργανώνονται συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ με αίτημα την απελευθέρωση των ομήρων.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που διεξάγονται με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ, ώστε να υπάρξει κάποια συμφωνία για τη Γάζα.

Οι μεσολαβητές καταβάλουν εκ νέου προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας ώστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα και να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί όμηροι πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και την αποφυλάκιση ορισμένων Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Στη συνάντηση με τον Γουίτκοφ μετείχαν επίσης ένας εκπρόσωπος της απερχόμενης αμερικανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και άλλοι αξιωματούχοι των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Γυναίκα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον σύζυγό της στην μέση του δρόμου – Προσπάθησε να την σώσει διερχόμενη οδηγός

Χαμάς σε σύζυγο ομήρου: «Η τύχη του εξαρτάται από τον Νετανιάχου»

Γερμανία: Δύο νεκροί από ανατροπή λεωφορείου στο Βρανδεμβούργο

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.10.2025 11:05
Exit mobile version