search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 09:41
MENU CLOSE

Η Eurobank ολοκλήρωσε την πώληση του 8,58% της Demetra Holdings Plc, εισπράττοντας 27 εκατ.

20.01.2025 08:11
eurobank new

Την ολοκλήρωση της πώλησης του 8,58% της εταιρείας Demetra Holdings Plc, ανακοίνωσε η Eurobank, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 27 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2025 και περιλαμβάνει τη μεταβίβαση 17.152.353 μετοχών στη Logicom Services Limited, με τη συμφωνημένη τιμή να διαμορφώνεται σε 1,55 ευρώ ανά μετοχή.

Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ της Eurobank, της Demetra και της Logicom. Εκτός από την πώληση του ποσοστού στη Demetra, η συμφωνία προβλέπει και την απόκτηση από την Eurobank επιπλέον ποσοστού 24,66% στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ. Συγκεκριμένα, το 21,33% θα προέλθει από την Demetra και το υπόλοιπο 3,33% από τη Logicom. Η ολοκλήρωση αυτού του σκέλους της συμφωνίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου στις 10 Φεβρουαρίου 2025, εφόσον λάβουν οι απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Eurobank για την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της και την ενίσχυση της θέσης της στον τραπεζικό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

FARIA Renewables και HUAWEI ενώνουν δυνάμεις για την αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες στην Ελλάδα

Αύξηση επιβατικής κίνησης στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece

ΡΑΑΕΥ: Νέα Ψηφιακά Εργαλεία για την Ευρωπαϊκή Αγορά Φυσικού Αερίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 09:40