Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το αδιέξοδο που οδηγεί σε ναυάγιο την επένδυση Gigafactory της Sunlight Group στην Κοζάνη, φέρνει στη βουλή το Κίνημα Δημοκρατίας.
Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΙΔΗ Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα, Γιώτα Πούλου και Ραλλία Χρηστίδου επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση που σχεδιάστηκε από το 2019 και είχε συνδεθεί με τη μεταλιγνιτική εποχή της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο τη μετάβαση των περιοχών αυτών στο νέο παραγωγικό πρότυπο στη νέα εποχή, μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Και αναφέρουν το ιστορικό, αλλά και την κατάληξη:
«Τον Οκτώβριο του 2024 εγκρίθηκαν 245 εκ. € από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ (Innovation Fund) προς την Sunlight Group ώστε αυτή να προχωρήσει στην κατασκευή του Gigafactory μπαταριών λιθίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία.
Το ύψος της σχεδιαζόμενης επένδυσης στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα ανερχόταν σε 1,2 δισ. €, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε περί τις 2.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα όμως με τα τελευταία νέα, η Sunlight Group προχώρησε σε ακύρωση της εν λόγω επένδυσης στην Κοζάνη και με επιστολή της στο Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ (Innovation Fund) γνωστοποιεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση ύψους 245 εκ. € που είχε εντωμεταξύ εξασφαλίσει».
Υπό αυτό το πρίσμα ρωτούν την κυβέρνηση:
Διαβάστε επίσης:
Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Ευρώπη ήταν το κακομαθημένο παιδί που το φύλαγε η μαμά Αμερική»
Βουλή: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Φλωρίδη με φόντο το νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.