search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 17:46
MENU CLOSE

«Εάν ήθελε να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, εδώ και δύο χρόνια ζητάμε προσωπικό» – Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ απαντά στον Άδωνι

22.01.2025 17:16
adonis

Η είδηση λέει ότι χθες το πρωί μια ασφαλισμένη που περίμενε στην ουρά έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Λ. Αλεξάνδρας, μαζί με άλλους 30 ασφαλισμένους ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπουργό και με παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης και με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξε για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι που περίμεναν με τις ώρες στο κρύο. Μάλιστα ο υπουργός τους κέρασε και καφέ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Κερασίδης, διέψευσε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε στο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ, το βρήκε κλειστό και κάλεσε κλειδαρά. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «το διπλανό φαρμακείο ειδοποίησε την υπηρεσία και πήγε κλειδαράς και άνοιξε το φαρμακείο. Η προϊσταμένη πήγε στις 08:15 και ο υπουργός πήγε αργότερα» επισήμανε.

Όπως σημείωσε, το φαρμακείο δεν άνοιξε από τον υπουργό Υγείας, αλλά από τα στελέχη του Οργανισμού, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης «εδώ και μήνες όχι μόνο δεν έχει ενδιαφερθεί για να στελεχωθεί το φαρμακείο μετά τις συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, αλλά έχει μετακινήσει εργαζόμενους σε άλλους φορείς».

Το διπλανό φαρμακείο ειδοποίησε τον αρμόδιο διευθυντή

«Μέσα από ένα ατυχές περιστατικό, ο υπουργός εργαλειοποίησε και δημιούργησε ένα ολόκληρο σενάριο. Το διπλανό φαρμακείο ειδοποίησε τον αρμόδιο διευθυντή όπου πήγε κλειδαράς και άνοιξε. Άλλωστε οι υπηρεσιακοί παράγοντες, δηλαδή η γενική διευθύντρια, η διευθύντρια και η αρμόδια προϊσταμένη των φαρμακείων όλης της Ελλάδας, ήταν στις 08:15. Ο υπουργός πήγε αργότερα. Πώς γίνεται αυτό;» τόνισε ο Κώστας Κερασίδης μιλώντας στον Ant1.

«Εάν ήθελε να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, εδώ και δύο χρόνια ζητάμε προσωπικό, για το συγκεκριμένο φαρμακείο και πολλά από τα μεγάλα φαρμακεία, υπάρχει πρόβλημα προσωπικού. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, την προηγούμενη μέρα δούλευαν μέχρι τις 20:30. Δεν τους δικαιολογώ, το αναφέρω σαν περιστατικό» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

«Μιλάμε για ένα φαρμακείο που ο υπουργός γνώριζε με έγγραφο και από τον Νοέμβριο ότι θα συνταξιοδοτηθούν φαρμακοποιοί και χρειάζονται κόσμο, πάλι δεν έστειλε. Πήρε υπαλλήλους και τους έστειλε σε άλλον οργανισμό, στον ΕΚΑΠΥ. Ο στόχος του υπουργού είναι να πάνε σε ιδιωτικά φαρμακεία» επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Δίωξη σε δασκάλα γιατί υπερασπίστηκε δημόσια μαθητή της – Η οδύσσεια του 7χρονου παιδιού συνεχίζεται

Καίτη Γκρέυ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της θρυλικής τραγουδίστριας – «Ευχαριστώ που την τιμάτε» δήλωσε η εγγονή της Αγγελική Ηλιάδη (Photos/Videos)

Μετρό Θεσσαλονίκη: Συρμός ακινητοποιήθηκε μεταξύ δύο σταθμών – Εγκλωβισμένοι για 20 λεπτά οι επιβάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 17:42