Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δύο νέα προγράμματα βρίσκονται προ των πυλών και αναμένεται να προσφέρουν μία σημαντική ανάσα στην αγορά στέγασης, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο οξυμένα κοινωνικά ζητήματα της χώρας.
Το πρώτο είναι το βελτιωμένο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα μέσα Φεβρουαρίου 2025. Στόχος του είναι η ανακαίνιση χιλιάδων κλειστών και αχρησιμοποίητων κατοικιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να τις αξιοποιήσουν και να τις διαθέσουν άμεσα για μακροχρόνια μίσθωση. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, προάγοντας τη δημιουργία νέων μισθώσεων και την καταπολέμηση της κενής κατοικίας, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντικά οικονομικά κίνητρα και επιδοτήσεις στους ιδιοκτήτες για την ανακαίνιση των ακινήτων τους.
Την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», το οποίο αναμένεται να ανοίξει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, προσφέρει μια νέα ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών τους. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, περίπου 20.000 ιδιοκτήτες θα μπορούν να λάβουν άτοκα δάνεια από 5.000 έως 25.000 ευρώ, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους. Το πρόγραμμα αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας, αλλά συμβάλλει και στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων για τους συμμετέχοντες.
Με την εφαρμογή αυτών των δύο προγραμμάτων, επιδιώκεται η βελτίωση της συνολικής ποιότητας των ακινήτων στην αγορά, ώστε να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες στέγασης και να προωθηθεί η ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Οι επιδοτήσεις και τα άτοκα δάνεια θα δώσουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν τα ακίνητά τους χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά. Παράλληλα, η διάθεση των ανακαινισμένων κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση αναμένεται να ενισχύσει την προσφορά ενοικιαζόμενων κατοικιών και να συμβάλει στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.
Τα προγράμματα που θα ανοίξουν σύντομα περιλαμβάνουν τα εξής:
Πριν την υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Οι ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων μπορούν να εντάξουν στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» ένα ακίνητο εφόσον πληρούν τα εξής κριτήρια:
Μοναδική επιδίωξη των παραπάνω προγραμμάτων είναι η ανανέωση της κτηριακής υποδομής και η δημιουργία νέων ευκαιριών για τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή αναβάθμιση και τη βιωσιμότητα των κατοικιών σε όλη τη χώρα.
Διαβάστε επίσης
ΔΝΤ προς Ελλάδα: Προειδοποιεί για αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και συντάξεις
Πέμπτη διαδοχική μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ
ΑΑΔΕ: Διαθέσιμο το λογισμικό παρακολούθησης – αποστολής δεδομένων για ναυτιλιακά καύσιμα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.