Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στην καταγγελία ότι ποινικά διωκόμενο στέλεχος για τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη της τραγωδίας των Τεμπών θα επιλέξει τους νέους σταθμάρχες του ΟΣΕ προβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με ερώτηση που κατέθεσαν 18 βουλευτές, με επικεφαλής τον τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του κόμματος Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει ότι «στην επιτροπή αξιολόγησης του ΟΣΕ για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που καθυστερεί εδώ και 3 χρόνια, και η οποία θα αποφασίσει για τις προσλήψεις εργαζόμενων σε κρίσιμα πόστα, συμμετέχει, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 9007644 / 25.01.2025 Απόφαση, στέλεχος του Οργανισμού εναντίον της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη των Τεμπών».
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το εν λόγω στέλεχος, όχι μόνο παραμένει σε κρίσιμη θέση αλλά θα επιλέξει και τους νέους σταθμάρχες που θα στελεχώσουν τον ΟΣΕ, παρά την ανεπάρκεια και τα πολλά ερωτηματικά γύρω από τον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσε τα καθήκοντά της. «Συνεχίζει, δηλαδή, να αξιοποιείται και να επιβραβεύεται», υπογραμμίζεται στην ερώτηση.
«Δύο χρόνια μετά τα Τέμπη, η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ασφαλή και σύννομη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρόμου. Όπως όλα δείχνουν, οι προσλήψεις και η κινητικότητα στο Δημόσιο συνεχίζουν να γίνονται σε μεγάλο βαθμό με γνώμονα προσωπικές εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια παρά τις ανάγκες των υπηρεσιών», αναφέρουν οι 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:
«Ο διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΕ μένει στάσιμος από τον Γενάρη του 2022! Σύμφωνα με το Οργανόγραμμα του ΟΣΕ, που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ, 2.100 ήταν και είναι οι οργανικές θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό. Το ποσοστό των θέσεων που είναι καλυμμένες σήμερα, είναι κάτω του 50%, ενώ οι περισσότεροι είναι με “μπλοκάκι”. Το προσωπικό αυτό, προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς προκήρυξη των θέσεων, και άρα χωρίς επαρκή αξιολόγηση των επιτυχόντων», αναφέρει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Διαβάστε επίσης:
Γεραπετρίτης: Εκκινεί η διαδικασία για την κατάρτιση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.