search
ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 23:23
MENU CLOSE

«Αποστάσεις» Διαμαντοπούλου από Ανδρουλάκη: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη» – «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια» (Video)

25.02.2025 09:02
anna_diamantopoulou_new

Μετά τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σε διαφορετική γραμμή από αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, συνεχίζει να κινείται η Άννα Διαμαντοπουλου, για το μείζον ζήτημα της δικαιοσύνης και της κριτικής που της ασκείται από πολίτες και κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ανδρουλάκης είχε πρόσφατα δηλώσει ότι «όταν ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη εγώ είμαι ένας άνθρωπος πολύ καθαρός και ευθύς. Η εμπειρία μου αυτά τα χρόνια έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου και προς την εξουσία, το κράτος, τον πρωθυπουργό και προς την Δικαιοσύνη», δεχόμενος σφοδρά πυρά από την κυβέρνηση, με την κατηγορία ότι δεν σέβεται τους θεσμούς.

Από την πλευρά της, η Ά. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο Action 24, διαφοροποιήθηκε σαφώς από τη γραμμή Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη. Αν δεν εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη, τότε, όπως έγραψε ο κ. Αλιβιζάτος, οι 20χρονοι θα πάρουν μολότοφ και οι 50χρονοι θα αυτοδικήσουν. Άρα εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε; Όχι, βέβαια. Φυσικά και μπορούμε να κρίνουμε και συγκεκριμένες αποφάσεις και διαδικασίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε αυτά που αποφασίζει. Το να κάνει κάποιος μια συγκεκριμένη κρίση είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και επιβάλλεται κιόλας. Κανένας θεσμός δεν είναι έξω από την κριτική».

Ωστόσο, η κριτική της Ά. Διαμαντοπούλου δεν περιορίστηκε στα περί δικαιοσύνης, αλλά «άπλωσε» τον σχολιασμό της και στη συζήτηση που γίνεται εντός ΠΑΣΟΚ για πιθανές συνεργασίες (προ- ή μετεκλογικές) με κόμματα που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος. Ερωτηθείσα αν η εν λόγω συζήτηση βλάπτει το ΠΑΣΟΚ, κυρίως, δε, στους κεντρώους ψηφοφόρους η πρώην Επίτροπος σημείωσε ότι «είναι ένα εύρημα που χτυπάει “καμπανάκι”. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναπτύξει δυναμική για να πετύχει το στόχο που θέλει. Δεν έχει κανένα λόγο να ανοίγει ζητήματα συνεργασιών, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα φθάσουμε στις εκλογές: δεν ξέρουμε αν θα είναι ο Μητσοτάκης πρόεδρος, αν θα γίνουν δύο κόμματα… Είναι κουτό να ανοίγει κάποιος τέτοια συζήτηση».

Μάλιστα, προσέθεσε ότι «πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι στο κέντρο: από τη μια είναι η ΝΔ, η οποία επιτίθεται αντί να αμύνεται, […] και από την άλλη έχουμε ακραία κόμματα και ακραίες συμπεριφορές. Και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει από τη μία να κάνει την κριτική που πρέπει στην κυβέρνηση και από την άλλη να κρατήσει αποστάσεις σε μια εποχή που βράζει η λαϊκή οργή. Αυτό δεν είναι εύκολο. […] Θεωρώ αυτή η στάση του ΠΑΣΟΚ που σας περιέγραψα δεν αποτυπώθηκε ακριβώς με τον τρόπο που έπρεπε».

Επίσης, η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ πήρε αποστάσεις και από τα συλλαλητήρια για τη δεύτερη «μαύρη επέτειο» από την τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια. […] Tο να πούμε “πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές», ενώ σημείωσε ότι η παρουσία στα συλλαλητήρια είναι ατομική και όχι κομματική επιλογή.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αβραμόπουλου: Στο προσκήνιο τα ελληνοτουρκικά με το βλέμμα στον Τραμπ

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ για το χρόνο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας – Ο Φάμελλος εγκαλεί τον Μητσοτάκη για «κρίση Δικαιοσύνης»

ΠΑΣΟΚ: Με ποιους θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την δικαιοσύνη ο Ανδρουλάκης – Τι απαντούν σε ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 23:22