search
ΔΕΥΤΕΡΑ 11.05.2026 02:56
MENU CLOSE

Πληθωρισμός: Μικρή υποχώρηση στο 3% για την Ελλάδα – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

03.03.2025 12:50
super-new

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε στο 3% έναντι 3,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Στην ευρωζώνη η πληθωρισμός τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 2,4%, έναντι 2,5% τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρει η Eurostat, εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες φαίνεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Φεβρουάριο (3,7%, έναντι 3,9% τον Ιανουάριο), ακολουθούμενες από τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (2,7%, έναντι 2,3% τον Ιανουάριο), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,6%, έναντι 0,5% τον Ιανουάριο) και ενέργεια (0,2% τον Ιανουάριο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στη Γερμανία παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,8%, τη στιγμή που στη Γαλλία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Τι σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης

«Αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με εντατικούς ελέγχους και ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία της αγοράς οδήγησε ώστε ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας να αποτελεί, για έναν ακόμη μήνα, την χαμηλότερη επίδοση στις χώρες της ευρωζώνης», σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον πληθωρισμό τροφίμων.

Πιο αναλυτικά, όπως σχολιάζουν από το υπουργειο Ανάπτυξης: «Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας – σύμφωνα με τη Eurostat – έκλεισε στο 0,5%, που είναι για έναν ακόμη μήνα η χαμηλότερη επίδοση στις χώρες της ευρωζώνης (μέσος όρος 2,7%). Αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με εντατικούς ελέγχους και ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία της αγοράς.

Το υπουργείο Ανάπτυξης παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια διαφύλαξης του υγιούς ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή, με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για εκπτώσεις και προσφορές».

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Νέα δεδομένα για προσφορές και εκπτώσεις – Τι αλλάζει από 6 Μαρτίου

ΕΚΤ: Πιθανή νέα μείωση επιτοκίων την Πέμπτη (6/3) – Οι επόμενες κινήσεις

Έρχεται φορολαίλαπα στα φετινά εκκαθαριστικά – Το μέσο ποσό ξεπερνά τα 2.100 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11.05.2026 02:34