Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το θέμα των δασμών θα είναι το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που αναμένεται να έχουν την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζάστιν Τριντό.
Η τηλεφωνική επαφή των δύο ηγετών έρχεται μία ημέρα αφού τέθηκαν σε ισχύ οι αμερικανικοί δασμοί, ύψους 25%, στα εισαγόμενα προϊόντα από το Μεξικό και τον Καναδά, ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση του θέματος.
Οι δασμοί επιβλήθηκαν αφού ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι τρεις κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ δεν έκαναν αρκετά για να ανακόψουν την εισαγωγή φαιντανύλης και άλλων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα του.
Ο Καναδάς ανακοίνωσε αμέσως ότι θα επιβάλει αντίστοιχους δασμούς, ύψους δεκάδων δισεκ. δολαρίων, σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να απειλήσει με κλιμάκωση των δασμών.
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με τη φερόμενη επικοινωνία των δύο ηγετών.
Διαβάστε επίσης:
Ζελένσκι σε Σόλτς: Απολύτως εφικτός ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.