search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 02:21
MENU CLOSE

Μιλένα Αποστολάκη: «Άχθος και άγος για τη χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. – Το ΠΑΣΟΚ θα εκφράσει το αίτημα για πολιτική αλλαγή»

06.03.2025 19:29
milena apostolaki 987- new

Βλαπτική για τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος, αλλά και στερούμενη πλέον ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης από την κοινωνία, χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της ΝΔ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιλένα Αποστολάκη στην ομιλία της, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η κα Αποστολάκη κατέδειξε τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για τη βαθιά πολιτική, ηθική και θεσμική κρίση που βιώνει η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνική απαίτηση για απονομή Δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπηρετηθεί μια κυβέρνηση που την εμποδίζει. Τόνισε ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας συνιστά όχι μόνο την ύψιστη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά οφειλόμενη θεσμική παρέμβαση για τον καταλογισμό της ευθύνης και την ανάδειξη της βλάβης του δημοσίου συμφέροντος: «Πρόκειται για την οφειλόμενη μέγιστη θεσμική αντίδραση της Αντιπολίτευσης που αντιστοιχεί στη μέγιστη αντίδραση της κοινωνίας. Το πάνδημο αίτημα για την απόδοση Δικαιοσύνης που εμποδίζεται από την κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μη φθάσει στο Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Αποστολάκη στάθηκε εξάλλου στην υπερψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία της πρότασης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο χαρακτηρίζοντάς την «διέξοδο τακτικισμού» και προβλέποντας ότι, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, έχει προαποφασιστεί η παρεμπόδιση της άσκησης δίωξης του πρώην Υφυπουργού. Κάλεσε δε τον κ. Τριαντόπουλο να ετοιμάζεται να προσκομίσει στην προανακριτική το email που ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα, έστειλε στις 9/3/2023, από το οποίο προκύπτει ότι βρέθηκε στα Τέμπη με σκοπό να συντονίσει τη διαμόρφωση του χώρου του δυστυχήματος.

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αποτελεί πλέον «άχθος και άγος για την χώρα», η κα Αποστολάκη έκανε λόγο περί «ώριμου» και «πλειοψηφικού» αιτήματος για πολιτική αλλαγή, δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα το εκφράσει με σοβαρότητα και δημοκρατική ευθύνη.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής:  Η ασφάλεια δεν μπορεί να περιορίζεται στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης

ΚΚΕ για την κρατική καταστολή στα λαϊκά συλλαλητήρια: «Αυτό είναι το “κράτος δικαίου” και οι θεσμοί του»

Στο κόκκινο η ένταση για το επίμαχο email – «Ο Τριαντόπουλος εκτέλεσε αποστολή Μητσοτάκη» λέει ο Ανδρουλάκης, «φέρτε το στη Βουλή» – Σύγκρουση με Φλωρίδη – live

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:48