Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν κατά την πορεία φεμινιστικών οργανώσεων και άλλων πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.
Κατά τη διάρκεια της πορείας επικράτησε ένταση, με διαδηλωτές να προκαλούν φθορές, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, ενώ η πορεία κατευθυνόταν προς τα γραφεία της Hellenic Train.
Από την ΕΛ.ΑΣ ισχυρίζονται πως αρχικά ομάδα διαδηλωτών προκάλεσε φθορές στην πρόσοψη ξενοδοχείου στην οδό Σταδίου, ενώ πέταξαν μπογιές στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη μπροστά από την παλιά Βουλή. Στη συνέχεια, έσπασαν μάρμαρα έξω από δύο κεντρικά ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος.
Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, κάποιοι διαδηλωτές θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.
Στο συλλαλητήριο για την κατάκτηση της ισότητας των γυναικών εμφανίστηκαν πανό και πλακάτ με πολλαπλά μηνύματα ενάντια στον σεξισμό, κατά της έμφυλης βίας και υπέρ των προσφύγων γυναικών, με ιδιαίτερη αναφορά στην Παλαιστίνη.
Αντίστοιχη πορεία πραγματοποίησαν γυναίκες διαφόρων ηλικιών και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μέλη της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη, σωματεία και συλλογικότητες, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομία να απαγορεύει, νωρίτερα, την κίνηση των αυτοκινήτων στα σημεία από όπου θα περνούσε η πορεία.
Διαβάστε επίσης:
Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων σε δύο γραμμές λόγω μεταφοράς εμπορευματικών φορτίων
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.