Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Κρεμώδες και βελούδινο χούμους, που παρασκευάζεται εύκολα στο σπίτι με 7 υλικά και με τη βοήθεια ενός δυνατού μπλέντερ.
Το λιβανέζικο αυτό ντιπ, με βασικά συστατικά τα ρεβίθια και το ταχίνι μπορεί να ετοιμαστεί σε διαφορετικές παραλλαγές και να συνοδέψει τα ψητά λαχανικά σας, σαν γέμιση στα σάντουιτς αλλά και σκέτο μαζί με ψημένες τορτίγιες και τσιπς.
1 ½ φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1/3 φλιτζανιού ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού + λίγο επιπλέον, αν επιθυμείτε πιο ξινή γεύση
1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας νερό ή ζωμό από το βράσιμο των ρεβιθιών + λίγο επιπλέον, αν χρειαστεί
Προαιρετικά
Πάπρικα σκόνη, νιφάδες μπούκοβο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, σπόρους ροδιού, σουσάμι κτλ.
1. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.
2. Αλέστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων για λίγα λεπτά μέχρι να έχετε μια κρεμώδη πάστα, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται μέχρι να πάρει μια λεία και βελούδινη υφή.
3. Δοκιμάστε τις γεύσεις και συμπληρώστε ανάλογα με περισσότερο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, σκόρδο ή ταχίνι.
4. Μεταφέρετε σε πιατέλα ή μπολ και γαρνίρετε με μερικά ολόκληρα ρεβίθια, έξτρα ελαιόλαδο, πάπρικα ή νιφάδες καυτερής πιπεριάς.
Συμβουλές
Παραλλαγές
Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμες παραδοσιακές καρύδες με 4 υλικά
Πεντανόστιμο κουνουπίδι καπαμά
Νηστίσιμα πιροσκί φούρνου με γέμιση μήλου
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.