ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 01:18
MENU CLOSE

Τέμπη: Αίτημα Ασλανίδη να εξεταστούν και οι 171 τραυματίες - «Αδιανόητο ότι δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες»

17.03.2025 18:28

Νέο αίτημα κατατέθηκε σήμερα (17/3) από την πλευρά του Παύλου Ασλανίδη, ο οποίος έχασε το γιο του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο κ. Ασλανίδης ζητά να εξεταστούν και οι 171 τραυματίες στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών τονίζοντας ότι θεωρεί «αδιανόητο» μεταξύ άλλων το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

«Προκειμένου να αποκαλυφθεί η ουσιαστική αλήθεια, καθίσταται απολύτως αναγκαία και ιδιαιτέρως κρίσιμη η κλήση ως μαρτύρων και η μαρτυρική κατάθεση των ανθρώπων, που βίωσαν στο σώμα και την ψυχή τους την τραγωδία της σύγκρουσης, έκρηξης, πυρκαγιάς, πυρόσφαιρας κλπ., ενώ ταυτοχρόνως είδαν ιδίοις όμμασι τα εγκληματικά συμβάντα στα Τέμπη την 28-2-2025», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π. Ασλανίδης.

«Αδιανόητο η παράλειψη κλήσης όλων των αυτοπτών μαρτύρων»

Και προστίθεται πως «είναι αδιανόητο και εντελώς αδικαιολόγητο – κατά την πλέον επιεική έκφραση- η παράλειψη της κλήσης όλων των αυτοπτών μαρτύρων από τις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, όπερ -αν μη τι άλλο- καταδεικνύει παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την αποκάλυψη της αλήθειας για αυτά τα τραγικά γεγονότα».

Επιπλέον επισημαίνεται ότι «η μαρτυρική εξέταση επιζησάντων, τραυματιών και μη, καθώς και η ενώπιόν σας κατάθεση μόνον θετικά αποτελέσματα θα έχει και σε ουδέν δεν θα παραβλάψει την ανάκριση».

Από την πλευρά του μάλιστα ο Π.Ασλανίδης προσκομίζει όσα στοιχεία- ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις έχει στη διάθεσή τους από τους τραυματίες , αυτόπτες μάρτυρες λέγοντας πως όποια στοιχεία λείπουν μπορούν να συμπληρωθούν από τα έγγραφα της δικογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή του αιτήματος έγινε με εξώδικη δήλωση.

Αναμένεται και η απόφαση για το αίτημα της εκταφής του παιδιού του

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή του αιτήματος έγινε με εξώδικη δήλωση καθώς, όπως αναφέρεται, ο ανακριτής δεν ανευρίσκεται σε καθημερινή βάση στο γραφείο του, αλλά συνήθως μία φορά την εβδομάδα.

Ο κ. Ασλανίδης ζητά από τον δικαστικό λειτουργό να του απαντήσεις επί του αιτήματός του, όπως αναμένει και την απόφαση της δικαιοσύνης επί του δεύτερου αιτήματος εκταφής του παιδιού του που έχει υποβάλει στην προσπάθειά του να εξακριβωθεί η ακριβής αιτία θανάτου του.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Εκδήλωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος για την Μάρθη Ψαροπούλου

Συνελήφθησαν 5 μέλη συμμορίας που έκλεβαν ηλικιωμένες γυναίκες

Ισθμός: Φωτιά σε νταλίκα που μετέφερε τρόφιμα (video)

ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 01:14
Exit mobile version