ΣΑΒΒΑΤΟ 26.07.2025 18:29
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόσθετοι δασμοί 25% σε οποιαδήποτε χώρα αγοράζει πετρέλαιο ή αέριο από τη Βενεζουέλα

24.03.2025 17:22

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αποφασισμένος να κόψει από τη Βενεζουέλα έσοδα από πετρέλαιο, ανακοίνωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε χώρα αγοράζει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο από αυτή την λατινοαμερικάνικη χώρα θα πλήττεται με δασμούς 25% σε όλα τα αγαθά της που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει ήδη ανακαλέσει την άδεια που επέτρεπε στον αμερικανικό πετρελαϊκό γίγαντα Chevron να δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα και αυξάνει τις απελάσεις μεταναστών υπηκόων της χώρας αυτής, αιτιολόγησε το τελευταίο του αυτό μέτρο γράφοντας στο δίκτυό του Truth Social ότι το Καράκας είναι «πολύ εχθρικό» απέναντι στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Μουδιασμένη η ΕΕ απευθύνει «προτροπές» την Τουρκία καθώς εντείνεται η καταστολή του Ερντογάν

Τουρκία: Πρωτοφανείς διαδηλώσεις, πάνω από 1.130 συλλήψεις – Νέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή – Έρευνα και για τον δήμο Άγκυρας (photos/videos)

«Βράζει» η Γροιλανδία για την επίσκεψη αμερικανών αξιωματούχων – Οργισμένη απάντηση από τον πρωθυπουργό της

ΣΑΒΒΑΤΟ 26.07.2025 18:27
Exit mobile version