search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 10:06
MENU CLOSE

Δίκη για τον θάνατο του Μαραντόνα: «Ο Ντιέγκο “αντιστεκόταν” στην ιατρική περίθαλψη» κατέθεσαν οι αδελφές του

04.04.2025 00:03
Maradona diki

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «έκανε αυτό που ήθελε» και «αντιστάθηκε» στην ιατρική περίθαλψη, όπως κατέθεσαν οι αδελφές του την Πέμπτη (3/4) στη δίκη της ιατρικής ομάδας του πρώην σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, για πιθανή ευθύνη τους για τον θάνατό του.

«Μερικές φορές αντιστεκόταν στους γιατρούς που τον φρόντιζαν, μερικές φορές όχι, εξαρτιόταν από την κατάσταση» δήλωσε η 53χρονη Κλαούντια η νεότερη από τις πέντε αδερφές του Μαραντόνα, την τέταρτη εβδομάδα της δίκης στο Σαν Ισίντορο (βόρεια του Μπουένος Άιρες) για τις συνθήκες του θανάτου του σταρ τον Νοέμβριο του 2020.

Επτά ασκούμενοι -γιατροί, ψυχίατρος, ψυχολόγος, νοσηλευτές- δικάζονται για «ανθρωποκτονία με «dolus eventualis», που χαρακτηρίζεται όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια, γνωρίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ένας από τους κατηγορούμενους, ο νευροχειρουργός Λεοπόλντο Λούκε, ήταν ο μόνος «έμπιστος γιατρός» του Ντιέγκο, τον οποίο άφησε να τον φροντίζει, είπε η Άννα, 74 ετών, η μεγαλύτερη από τις αδερφές.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών, στις 25 Νοεμβρίου 2020 από καρδιοαναπνευστική κρίση έπειτα από πνευμονικό οίδημα, σε ιδιωτική κατοικία στο Τίγκρε (κοντά στο Μπουένος Άιρες) όπου ανάρρωνε μετά από νευροχειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα στο κεφάλι.

Αυτό το σπίτι, ιατρικά ανεπαρκώς εξοπλισμένο σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες, ένα «θέατρο τρόμου» όπως το χαρακτήρισε η εισαγγελία, είναι βασικό στοιχείο της δίκης που επιχειρεί να εντοπίσει τον υπεύθυνο για την τοποθέτηση του Μαραντόνα εκεί και τον βαθμό προσοχής που έλαβε στο συγκεκριμένο χώρο.

Ένας ιατροδικαστής κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη ότι ο Μαραντόνα «…μπορεί να υπέφερε τουλάχιστον 12 ώρες» πριν τον βρουν άψυχο στο κρεβάτι του το πρωί της 25ης Νοεμβρίου.

Κατά την ακρόαση, η Κλαούντια κατέθεσε ότι η ανάρρωση στο σπίτι «…προτάθηκε από όλους. Δεν θυμάμαι ποιος την πρότεινε, αλλά ήταν με κοινή συμφωνία όλων» στην οικογένεια, όπως δήλωσε. Συμπληρώνοντας πως ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του αδελφού της που θα έκανε την ανάρρωση σε μια κλινική «πολύ δύσκολη».

Εφόσον αποδέχονταν αυτή την απόφαση, για να αναρρώσει έξω από νοσοκομειακό περιβάλλον, οι αδελφές επέμειναν επίσης ότι οι ειδικοί τις είχαν διαβεβαιώσει ότι θα υπήρχαν «κλινικοί γιατροί» γύρω από τον αδελφό τους κι όλος ο κατάλληλος ιατρικός εξοπλισμός.

Τα μέλη της ιατρικής ομάδας που δικάζονται, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για το θάνατο, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια, σε μια δίκη που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο, με δύο ακροάσεις την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Το φάντασμα της ύφεσης πάνω από τις αγορές: Οι δασμοί γονατίζουν τα χρηματιστήρια – «Βούλιαξε» η Ευρώπη, «γκρεμίζεται» η Wall Street

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας – Το Τελ Αβίβ εντείνει τα πλήγματα στη Συρία, λέει ότι η Άγκυρα στοχεύει σε «προτεκτοράτο»

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει ο Τραμπ: Θα πληρώσει πάνω από 700.000 ευρώ δικαστικά έξοδα στη Βρετανία – Απορρίφθηκε αγωγή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 10:06