search
ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 18:11
MENU CLOSE

Κυρανάκης: Ακόμα και με κρατική παρέμβαση, θα δοθούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των εργαζομένων του κυλικείου της Hellenic Train

07.04.2025 18:56
kyranakis

Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να «υποχρεώσουμε» την Hellenic Train και την εταιρεία τροφοδοσίας Χούτος, να αποζημιώσουν τους συγγενείς των δύο εργαζομένων στο κυλικείο του επιβατηγού συρμού των Τεμπών, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Κυρανάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Νέας Αριστεράς Θεανώς Φωτίου.

Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης, την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε επιστολή «στην οποία ζητώ τα όποια, απολύτως τυπικά νομικά εμπόδια, μεταξύ της ίδιας της εταιρείας και της αναδόχου, η οποία έχει την λειτουργία των κυλικείων μέσα στα δικά της τρένα, να ξεπεραστούν άμεσα, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις». Όπως τόνισε, «αν αυτό δεν συμβεί στο άμεσο επόμενο διάστημα, δεσμεύομαι ότι στο πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει από το υπουργείο μας, το θέμα θα ρυθμίζεται νομοθετικά, μαζί με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να πάρουν τις αποζημιώσεις, ακόμα κι αν χρειαστεί κρατική επέμβαση από την κυβέρνηση μας» είπε ο κ. Κυρανάκης.

Είναι ηθικό και πολιτικό χρέος της κυβέρνησης να αποζημιωθούν οι συγγενείς των δύο αυτών νεκρών εργαζομένων στο κυλικείο, και να μην οδηγούνται ουσιαστικά στα δικαστήρια για να λάβουν την αποζημίωση που την δικαιούνται, είπε η ερωτώσα βουλευτής, Θ. Φωτίου. Τόνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, υπάρχει «συνευθύνη» της Hellenic Train και της εταιρείας κέτεριγκ για την αποζημίωση.

«Το μείζον είναι ότι κάποια άνθρωποι, συγγενείς αυτών των θυμάτων, αισθάνονται μόνοι. Αισθάνονται, όπως σωστά αναφέρετε ότι δύο εταιρείες τα ρίχνει μία στην άλλη για να μην αποζημιώσουν. Και αυτό είναι λάθος» είπε ο κ. Κυρανάκης στην κα Φωτίου και συνέχισε: «Εγώ με την επιστολή μου δε ρωτάω. Απαιτώ να αποζημιώσουν. Και αν δεν το κάνουν, θα φέρουμε δική μας νομοθετική ρύθμιση για να τους υποχρεώσουμε να αποζημιώσουν».

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα κυβέρνησης-Πλεύσης: Το «πρωτοπαλίκαρο της ακροδεξιάς», οι «παλαβομάρες της Ζωής» και ο θαυμασμός Άδωνι για το Ισραήλ

Τσουκαλάς: Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη ομολογεί ότι απέτυχε να διασφαλίσει πλήρες και υπεράνω αμφιβολίας κρατικό πόρισμα

ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη παρουσιάζεται η Διευρυμένη Επιτροπή Επανεκκίνησης σε εκδήλωση με ομιλητή τον Φάμελλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 18:10