Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η κλασική νηστίσιμη φασολάδα από τα μοναστήρια του όρους Άθως, με επιπλέον φρεσκάδα χάρη στο λεμόνι και το ξύσμα πορτοκαλιού, με τα αρώματα της δάφνης και όλα τα διατροφικά οφέλη των οσπρίων.
Ένα νηστίσιμο πιάτο που προσφέρει επιπλέον απορρόφηση του σιδήρου, χάρη στη βιταμίνη C των εσπεριδοειδών, τόσο χορταστικό και υπέροχα χυλωμένο που θα το καθιερώσετε.
250 γραμμάρια ξερά λευκά φασόλια
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
250 γραμμάρια τοματοχυμό
30 γραμμάρια φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ξερό δυόσμο
Αλάτι κατά βούληση
Μερικούς κόκκους πιπεριού
Μερικές φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαβάστε επίσης:
Μυρωδάτα «Λαζαράκια» της παράδοσης
Γαριδομακαρονάδα, αρωματική και πικάντικη με τοματίνια
Μπισκότα νηστίσιμα, με πουρέ μήλου και επικάλυψη κανελοζάχαρης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.