Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
 
						Αν και ο όρος σπασμένο (θρυμματισμένο) μπέργκερ μπορεί να ακούγεται άγνωστος σε πολλούς ανθρώπους, το είδος δεν είναι νέο.
Το ταξίδι ξεκίνησε από την πατρίδα των μπέργκερ, την Αμερική, όπου πριν από 60 χρόνια περίπου, στο Κεντάκι, ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο, από περιέργεια, δοκίμασε τι θα γινόταν αν συνέτριβε (ίσιωνε με βάρος πάνω στην πλάκα ψησίματος) το μπιφτέκι του με μια κονσέρβα ενώ το τηγάνιζε. Το γιατί ακριβώς πέρασε από το μυαλό του αυτή η ιδέα θα παραμείνει ένα αιώνιο μυστήριο, αλλά η ιδέα έπιασε και σύντομα το ισοπεδωμένο μπέργκερ εξαπλώθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο των Αμερικανών μέχρι και σήμερα.
Για 2 μπέργκερ
2 ψωμάκια χάμπουργκερ (κατά προτίμηση μπριός)
20 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
4 φέτες τυρί τσένταρ
2 αγγουράκια τουρσί (πίκλες), κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα
30 γραμμάρια κέτσαπ
15 γραμμάρια μουστάρδα
50 γραμμάρια μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας χυμό από την πίκλα αγγουριού

Διαβάστε επίσης:
Επιδόρπιο στο ποτήρι, με μασκαρπόνε και φράουλες
Κυπριακές πίτες (τσεπούλες) γεμιστές με σαλάτα, ψητές πιπεριές και χαλούμι σχάρας
Σοκολατένιες τρούφες με περισσεύματα
 
						Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.