search
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 11:28
MENU CLOSE

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ: Σε ποιες περιφέρειες θα είναι υποψήφια τα κορυφαία στελέχη – Εκπλήξεις και παρασκήνιο

08.05.2025 16:05
pasok_new

Στο ΠΑΣΟΚ η μία έγνοια είναι η δημοσκοπική καχεξία του τελευταίου τριμήνου, αλλά χωρίς να διαφαίνεται κάποια διέξοδος.

Η άλλη έγνοια έχει να κάνει με τα προσωπικά σχέδια των υψηλόβαθμων στελεχών του Κινήματος, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και δρομολογούνται κινήσεις και αποφάσεις για τις υποψηφιότητες.

Η ανάδειξη νέων στελεχών, η επανεμφάνιση άλλων, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, η μετακίνηση στη μάχη του σταυρού των δύο βουλευτών επικρατείας, αλλά και οι μεταγραφές (Θρασκιά, Παππά, ίσως και άλλων)  είναι για παράδειγμα μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων.

Η αναζήτηση θέσεων που εξασφαλίζουν κατά το δυνατόν την εκλογή, ή επιτρέπουν τη διεκδίκηση μίας έδρας με ισχυρές πιθανότητες, είναι το ζητούμενο για τους προβεβλημένους.

Το κουβάρι των νέων υποψηφιοτήτων ξεκινά από την… Α’ Θεσσαλονίκης, όπου κατευθύνεται κατά τα φαινόμενα η Άννα Διαμαντοπούλου, που έστησε πανίσχυρο μηχανισμό κατά την περίοδο της εσωκομματικής μάχης για την ηγεσία – και είχε εξαιρετική επίδοση στην πόλη. Εκτός κι αν ισχύουν – και επιβεβαιωθούν – οι πληροφορίες ότι υπάρχει συμφωνία κορυφής για να βρεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κινήματος. 

Στην ίδια περιφέρεια, την Α’ Θεσσαλονίκης, θα είναι και η νυν βουλευτής, που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά, αλλά μάλλον και ο Πέτρος Παππάς. Θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, θα διαλέξει την επόμενη φορά την βουλευτική έδρα άλλης περιφέρειας, αφήνοντας αυτή της Θεσσαλονίκης.

Ο εκπρόσωπος τύπου Κώστας Τσουκαλάς «βλέπει» τον Νότιο Τομέα της Αθήνας, όπου λογικά το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει δύο βουλευτές, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος σκέφτεται τον Βόρειο Τομέα, εκεί όπου θα δοκιμάσει την τύχη του και ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ ακούγεται και το όνομα της Ρόζας Βρεττού, που ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής πέρσι.

Ο έτερος βουλευτής επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής έχει βάλει πλώρη για τη Λέσβο, τον τόπο καταγωγής του.

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στην Δυτική Αθήνα, όπου επίσης το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε δεύτερη έδρα αυτή τη φορά.

Ως προς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται πρώιμες, ειδικά για τη θέση του επικεφαλής. Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται πάντως να τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση η στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη, Στεφανία Μουρελάτου.

Διαβάστε επίσης

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης, Κακλαμάνη και Τασούλα: «Η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που κυβερνά τη χώρα»

Μητσοτάκης με Βαρθολομαίο: Ευκαιρία να μπορέσουμε να συζητήσουμε τις ευρύτερες εξελίξεις οι οποίες αφορούν και την περιοχή μας

Κασσελάκης για τη δίκη του για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες: «Τιμητική δίωξη για εμένα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 11:25