Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσοχή και επαγρύπνηση ζητά από τους κατοίκους στην Εύβοια σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μετά τα 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ είχαν προηγηθεί δεκάδες δονήσεις με επίκεντρο το Προκόπι Ευβοίας την Κυριακή, με τις δύο μεγαλύτερες να είναι 4,4 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «απαιτείται προσοχή από τους κατοίκους ειδικά για όσους κατοικούν σε παλιά σπίτια ή σπίτια που έχουν αστοχίες (ρωγμές) και να μη μπούν αν δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των μηχανικών του ΟΑΣΠ που έχουν καταφθάσει στη περιοχή».
Μάλιστα, ο ίδιος, αναφέρει ότι «η πιθανότητα να έχουμε ένα σχετικά ισχυρό σεισμό της τάξης των 5,5R είναι εφικτή (για μεγαλύτερο το βλέπω πολύ δύσκολο).
Aυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ήδη επιβαρυμένο οικοδομικό ιστό της περιοχής και μερικές καταρρεύσεις πολύ παλιών ήδη επιβαρυμένων κατοικιών.»
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (βάθους 13Χμ) σημειώθηκε στις 03.23 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Εύβοια. Είναι η τρίτος σεισμός πάνω από 4 το τελευταίο 24ωρο,
οι σεισμοί αυτοί έγιναν στην ίδια ζώνη στην οποία τον Νοέμβριο του 2023 είχε καταγραφεί δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι νέες δονήσεις έγιναν σε κάποιο κομμάτι της ζώνης αυτής που δεν είχε σπάσει ακόμη από το 2023.
Απαιτείται προσοχή από τους κατοίκους ειδικά για όσους κατοικούν σε παλιά σπίτια ή σπίτια που έχουν αστοχίες (ρωγμές) και να μη μπούν αν δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των μηχανικών του ΟΑΣΠ που έχουν καταφθάσει στη περιοχή.
==> Η πιθανότητα να έχουμε ένα σχετικά ισχυρό σεισμό της τάξης των 5,5R είναι εφικτή (για μεγαλύτερο το βλέπω πολύ δύσκολο). Αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ήδη επιβαρυμένο οικοδομικό ιστό της περιοχής και μερικές καταρρεύσεις πολύ παλιών ήδη επιβαρυμένων κατοικιών.
(**) (**) Μολονότη κλάδος του ρήγματος της Β Ανατολίας, που έδωσε το σεισμό της Τουρκίας (6,2R), περνά κοντά από την επικεντρική περιοχή οι σεισμοί στην Εύβοια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ με το πρόσφατο σεισμό της Τουρκίας».
Διαβάστε επίσης
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 19 Μαΐου
Αμπελόκηποι: Βουτιά θανάτου 25χρονου από τον 24ο όροφο του Πύργου στη Λουίζης Ριανκούρ
Ευθύμιος Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.