Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 34 βαθμούς τοπικά.
Ηδη από σήμερα, Τρίτη, η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο στους 30 βαθμούς, αλλά το Σαββατοκύριακο θα φτάσει ως και τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Αναμένεται μάλιστα και συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια: «Από αύριο (Τετάρτη) ξεκινά η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής οι οποίες θα κουβαλήσουν και σκόνη από τη Σαχάρα. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες που δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Το νέο κύμα θα κορυφωθεί το Σ/Κ με τη θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να ξεπερνά τους 33 βαθμούς! Στην Αττική τα θερμόμετρα θα φτάσουν τους 30-31 βαθμούς.
Το συγκεκριμένο κύμα σκόνης θα είναι περισσότερο έντονο από την Πέμπτη και μετά με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εκδηλώνονται στα νησιά Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (και Αττική) , τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Την τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα λείψει και η μεσημεριανή αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στα ορεινά».
Διαβάστε επίσης:
Δήμος Αθηναίων: Τοποθετεί κάδους για περιττώματα σκύλων με μηδενική επιβάρυνση για τους πολίτες
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.