Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ενδεχομένως τα ΜΜΕ να μην μπορούν να διαμορφώσουν τις απόψεις των Αμερικανών. Αλλά οι επιλογές των τηλεθεατών για την ενημέρωση τους από τα κυρίαρχα τηλεοπτικά δίκτυα μπορεί να αποτελούν βαρόμετρο για το πώς αισθάνονται για τη ζωή τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Στη μελέτη τέθηκε μια σειρά ερωτημάτων για στάσεις, συμπεριφορές, αντιδράσεις, συνήθειες, απόψεις και από την σταχυολόγηση που έγινε εκείνο που μεταξύ άλλων ξεχωρίζει είναι πω όταν ζητήθηκε να περιγράψουν της κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, οι τηλεθεατών των τηλεοπτικών δικτύων CBS, NBC και ABC, θεωρούν ότι είναι «χαοτική», «δύσκολη» και «προβληματική».
Αντιθέτως οι τηλεθεατές που επιλέγουν για την ενημέρωση τους συντηρητικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το FOX News και το Newsmax, αναγνωρίζουν αφενός ότι υπάρχει μια αμφισημία στην τρέχουσα συνθήκη της χώρας, όμως περιγράφουν την κατάσταση στις ΗΠΑ «καλύτερη» και «αισιόδοξη».
Το 6,7% των τηλεθεατών του δικτύου Fox πιστεύει ότι «είναι ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει ποτέ» στη σημερινή οικονομία, έναντι του συνολικού μέσου όρου του 3,4%. Επίσης, το 12,7% υποστηρίζει ότι «τα πάμε αρκετά καλά» και το 46,8% ότι «τα πάμε μια χαρά».
Υπάρχει και ο αντίποδας. Εκεί εντοπίζονται τηλεθεατές του PBS, το δημόσιο τηλεοπτικού οργανισμού των ΗΠΑ, οι οποίοι μόλις σε ποσοστό 2,7% δηλώνουν στην έρευνα της εταιρείας καταγραφής καταναλωτικών συνηθειών Numerator, η οποία διενεργήθηκε μέσα στο μήνα (Μάιο) ότι «Αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση που είχαμε μέχρι τώρα» ενώ μόλις 10,5% πιστεύει ότι ο κόσμος στις ΗΠΑ «τα πηγαίνει αρκετά καλά».
Εν τω μεταξύ, μόλις το 2,3% των τηλεθεατών του CNN λέει ότι τα πηγαίνουν καλύτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ το 8,7% δηλώνει ότι τα πηγαίνει «αρκετά καλά και το 36,9% ότι «τα πηγαίνει αρκετά καλά».
Τα ποσοστά μειώνονται δραματικά στις τάξεις των τηλεθεατών του CBS. Μόλις το 0,3% όσων παρακολουθούν ειδήσεις στο CBS δηλώνουν ότι «τα πάνε καλύτερα από ποτέ», ενώ ένα άλλο 6,3% λέει ότι «τα πάνε αρκετά καλά» και το 33,5% ότι είναι «μια χαρά».
Θα είχε ενδιαφέρον μια αντίστοιχη έρευνα στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο, αν έβλεπε το φως της δημοσιότητας.
Διαβάστε επίσης:
Mega: Ηθοποιός – έκπληξη έρχεται σαν γαμπρός στη «Γη της ελιάς»
Τηλεθέαση: Δυνατό μπρα ντε φερ ανάμεσα σε «Grand Hotel» και «Άγιο έρωτα» στην κορυφή του Top 10
Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 22 Μαΐου
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.