Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο δήμος Κέρκυρας και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη φωτογράφηση ημίγυμνων γυναικών πάνω σε στύλο pole dancing, στο περιστύλιο των παλαιών Ανακτόρων, στην παλιά πόλη.
Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «το επεισόδιο έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο των Ανακτόρων και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτού στο οποίο στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας που είναι όμορη με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας».
Ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Βουσολίνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Live U» τόνισε ότι «πρόκειται για ιστορικό διατηρητέο μνημείο, δεν ζητήθηκε και ούτε δόθηκε ποτέ καμία άδεια – ούτε υπήρχε πιθανότητα να δοθεί τέτοια άδεια φυσικά».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το μνημείο (που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, όχι στον Δήμο) δεν έχει εξωτερική νυχτερινή φύλαξη, ενώ στο περιστατικό εμπλέκονται ξένοι τουρίστες.
«Δεν βρέθηκε ένας να ενοχληθεί, να σκεφτεί ότι αυτό που συμβαίνει προσβάλει το μνημείο και την Κέρκυρα και να μας ενημερώσει;», είπε ο αντιδήμαρχος.
Διαβάστε επίσης:
Μαρκόπουλο: Φωτιά σε δύσβατο σημείο, «σηκώθηκε» ελικόπτερο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.