search
ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 03:53
MENU CLOSE

Κοινή επιχείρηση ΕΛΑΣ και Frontex για τον εντοπισμό κλεμμένων σκαφών και μηχανών (Photos)

26.05.2025 21:20
skafos klopi elas frontex – new

Σε κοινή επιχειρησιακή δράση με τη Frontex, για τον εντοπισμό κλεμμένων σκαφών και των μηχανών τους, με την κωδική ονομασία «Joint Action Day STOLEN BOATS 2025» συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία.


Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ συμμετείχε στην κοινή δράση μέσω της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και συγκεκριμένα του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και Αργολίδας.


Στο πλαίσιο αυτό, στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι σε μαρίνες σκαφών σε διάφορα λιμάνια καθώς και σε χώρους στάθμευσης και φύλαξης σκαφών σε περιοχές της Αττικής, Μεσσηνίας καθώς και Αργολίδας, με στόχο τον εντοπισμό κλεμμένων σκαφών και μηχανών.



Συνολικά ελέγχθηκαν 614 μηχανοκίνητα σκάφη, 104 ιστιοπλοϊκά σκάφη, 27 jet-ski καθώς και 680 μηχανές σκαφών και εντοπίστηκαν δύο κλεμμένα μηχανοκίνητα σκάφη και δύο κλεμμένες μηχανές σκαφών.



Ειδικότερα, τα σκάφη, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την ελληνική επικράτεια, βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης σκαφών στην Καλαμάτα και στον Ασπρόπυργο, ενώ οι μηχανές σκαφών, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από Κροατία και Νορβηγία, σε χώρο στάθμευσης σκαφών στο Λαύριο και στην Νέα Πέραμο.



Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στις 130.000 ευρώ.

Η κοινή επιχειρησιακή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Empact» και υλοποιήθηκε το διάστημα από 9 έως 16 Μαΐου 2025, ενώ το διήμερο 6 έως 8 Μαΐου 2025, προηγήθηκε επιχειρησιακή συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ευρύτερης ευρωπαϊκής δράσης, την οποία διοργάνωσε η χώρα μας, συνδιοργάνωσε ο FRONTEX και συμμετείχαν κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Σουηδία.

Συμμετείχαν ακόμη και τρίτες χώρες, όπως η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Νορβηγία.

Διαβάστε επίσης:

45χρονη έπεσε θύμα revenge porn – Πώς και γιατί την εκβίαζαν 2 άνδρες και 2 γυναίκες

Υπόθεση απαγωγής: Ο 24χρονος περιγράφει λεπτό προς λεπτό όσα υπέστη από την συμμορία του τράπερ

Ταλαιπωρία για 200 Έλληνες που επιστρέφουν από Άμπου Ντάμπι: Ξέμειναν στην… Γεωργία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 00:27