search
ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 23:12
MENU CLOSE

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17.06.2025 06:38
syntagi-new

Απολαυστικά μανιτάρια γεμιστά με φέτα, τυριά και μυρωδικά που μπορείτε να μαγειρέψετε στη φριτέζα αέρος ή σε απλό συμβατικό φούρνο.

Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, ως ορεκτικό, ελαφρύ δείπνο ή και ως κυρίως πιάτο, συνοδεία τραγανού ζυμωτού ψωμιού και μια τοματοσαλάτας με ρόκα που τους ταιριάζει πολύ.

Υλικά για τη Συνταγή

4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο

1-2 σκελίδες σκόρδο

200 γραμμάρια φέτα

150 γραμμάρια τυρί κρέμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 κλωναράκι θυμάρι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίστε καλά τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα με ένα χαρτί ή βουρτσίζοντάς τα, για να απομακρύνεται τυχόν χώματα, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και ψιλοκόψτε τα (θα χρησιμοποιηθούν για τη γέμιση). Τοποθετήστε τα ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα μπολάκι λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε την με το τυρί κρέμα. Πολτοποιήστε το σκόρδο σε μια πρέσα και προσθέστε το κι αυτό στο μίγμα τυριών μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών. Τέλος, πασπαλίστε με το τριμμένο θυμάρι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη γέμιση.
  3. Γεμίστε τα καπέλα των μανιταριών με το μίγμα και βουρτσίστε με λίγο βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο από πάνω. Πασπαλίστε τα γεμιστά μανιτάρια με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν επιθυμείτε.
  4. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε συμβατικό φούρνο ή στο καλάθι της φριτέζας, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους για να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Ψήστε τα για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν ελαφρώς. Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της φριτέζας και το μέγεθος των μανιταριών, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε μετά από 8 λεπτά.
  5. Μετά το ψήσιμο, αν θέλετε, πασπαλίστε τα μανιτάρια με έξτρα φρέσκα μυρωδικά, για επιπλέον γεύση.

Συμβουλή

Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα βότανα στη γέμιση, όπως ξερή ρίγανη ή αποξηραμένο βασιλικό. Αν σας αρέσουν οι πιο έντονες γεύσεις, προσθέστε μια πρέζα νιφάδες μπούκοβο (τσίλι), η οποία θα δώσει στα μανιτάρια μια πικάντικη πινελιά.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο παγωτό κακάο, με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με λεμόνι και δεντρολίβανο, σερβιρισμένο με σπιτικό πουρέ πατάτας

Χορταστική σαλάτα με πατάτες «τσακιστές», λαχανικά και πανεύκολο ντρέσινγκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 23:12