Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πανεύκολα σοκολατένια μπισκοτάκια, χωρίς αυγά και γαλακτοκομικά, που ετοιμάζονται σε 15 λεπτά, με 3 μόνο υλικά, ιδανικά για τις ώρες που αναζητάτε κάτι γλυκό.
Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη σταγόνες σοκολάτας, να τα πασπαλίσετε με σοκολατένια τρούφα ή να ενισχύσετε τη γεύση της σοκολάτας με μια τσιμπιά καφέ εσπρέσσο ή μια πρέζα θαλασσινού αλατιού πριν το ψήσιμο.
(Μικρή δόση για 6 μπισκοτάκια)
½ φλιτζάνι (60 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κουταλιές της σούπας (75 ml) σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι π.χ. αγαύης, από γλυκό του κουταλιού κτλ.
2 κουταλιές της σούπας (10 γραμμάρια) σκόνη κακάο
Προαιρετικά
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας (30 γραμμάρια) τσιπς σοκολάτας
1. Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης ανακατέψτε με μια λαστιχένια κουτάλα ή έναν αυγοδάρτη το αλεύρι φαρίνα με τη σκόνη κακάο μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Προσθέστε το σιρόπι και αναμείξτε καλά με την κουτάλα μέχρι να έχετε μια πηκτή και κολλώδη ζύμη. Αν επιθυμείτε βάλτε το εκχύλισμα, ανακατέψτε καλά και διπλώστε απαλά τα τσιπς σοκολάτας στη ζύμη, μέχρι να ενσωματωθούν.
4. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι της σούπας ή ένα σκουπ παγωτού που έχετε λαδώσει με άοσμο σπορέλαιο ή καρυδέλαιο και με τη βοήθεια ενός άλλου λαδωμένου κουταλιού ή με τα χέρια σας (κι αυτά ελαφρά λαδωμένα), σχηματίστε 6 στρογγυλές μπάλες από την ζύμη. Μην πιέσετε καθόλου τις μπαλίτσες να πλατύνουν, διότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα στεγνά και ξερά μπισκότα.
5. Ψήστε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 6-8 λεπτά μόνο, μέχρι να στεγνώσουν ελαφρά από πάνω και να σχηματίσουν ένα ελαφρύ ράγισμα, αλλά να είναι μαλακά στο εσωτερικό τους.
6. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα αμέσως, διότι μετά μαλακώνουν αρκετά και αλλάζει η υφή τους.
Συμβουλή
Μπορείτε να προσθέσετε μια τσιμπιά σκόνη εσπρέσσο ή μια πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιού από πάνω, πριν το ψήσιμο, για να προσθέσετε μια εκλεπτυσμένη πινελιά που συμπληρώνει τη σοκολάτα.
Διαβάστε επίσης:
Σάντουιτς φοκάτσιας με ιταλική γέμιση
Αφράτα και fantaστικά μάφινς με αναψυκτικό πορτοκάλι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.