search
ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 18:38
MENU CLOSE

Τουρίστρια που παγιδεύτηκε για μέρες σε ενεργό ηφαίστειο πέθανε πριν οι διασώστες καταφέρουν να φτάσουν κοντά της

24.06.2025 18:40
brazilian tourist

Μια Βραζιλιάνα υπήκοος παγιδεύτηκε βαθιά μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο για τέσσερις ημέρες πέθανε πριν προλάβουν οι διασώστες να την φτάσουν, επιβεβαίωσε η οικογένειά της.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (21 Ιουνίου), η 26χρονη Τζουλιάνα Μάρινς έπεσε από έναν γκρεμό γύρω από το Cemara Nunggal, καθ’ οδόν προς την κορυφή του όρους Ριντζάνι στην Ινδονησία.

Το ηφαίστειο είναι ενεργό, έχοντας εκραγεί τελευταία φορά το 2016.

Η Βραζιλιάνα τουρίστρια φέρεται να βρισκόταν σε πεζοπορία με έναν οδηγό όταν συνέβη το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον οδηγό ένα διάλειμμα, αλλά η ομάδα φέρεται να συνέχισε χωρίς αυτήν.

Όταν ο οδηγός επέστρεψε, διαπίστωσαν ότι η Τζουλιάνα είχε πέσει από τον γκρεμό.

Η Τερέζα Κριστίνα, μέλος της Ομοσπονδιακής Γερουσίας της Βραζιλίας, έγραψε στο Χ: «Όλη η Βραζιλία ζητωκραύγαζε και προσευχόταν να φτάσει η ομάδα διάσωσης εγκαίρως για να σώσει ζωντανή τη νεαρή γυναίκα από το Νιτερόι, την Τζουλιάνα Μαρίνς. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Πολύ λυπηρό».

«Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους της.»

«Και είθε η βραζιλιάνικη κυβέρνηση να απαιτήσει διερεύνηση των γεγονότων και την τιμωρία των υπευθύνων στην Ινδονησία. Στην πράξη, η Τζουλιάνα έμεινε πίσω δύο φορές: στο επικίνδυνο μονοπάτι και αφού έπεσε από τον γκρεμό.»

Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την οικογένεια της Τζουλιάνα επιβεβαίωσε επίσης ότι η νεαρή γυναίκα είχε πεθάνει.

Αναφέρει: «Σήμερα, η ομάδα διάσωσης κατάφερε να φτάσει στο σημείο όπου βρισκόταν η Τζουλιάνα Μάρινς. Με μεγάλη μας λύπη, σας ενημερώνουμε ότι δεν επέζησε.

Είμαστε πολύ ευγνώμονες για όλες τις προσευχές, τα μηνύματα στοργής και υποστήριξης που έχουμε λάβει».

Η Μαριάννα, η αδερφή της, ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι η Τζουλιάνα δεν ήξερε πού να πάει αφού έχασε από τα μάτια της τον οδηγό της.

«Δεν ήξερε τι να κάνει. Όταν ο οδηγός επέστρεψε επειδή είδε ότι αργούσε πολύ, είδε ότι είχε πέσει εκεί κάτω».

Εν τω μεταξύ, άλλοι πεζοπόροι περιέγραψαν την ανάβαση ως «πολύ δύσκολη».

Μιλώντας στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ένας από αυτούς είπε: «Ήταν πολύ νωρίς, πριν την ανατολή του ηλίου, σε συνθήκες κακής ορατότητας με ένα απλό φανάρι να φωτίζει το έδαφος, το οποίο ήταν δύσκολο και ολισθηρό».

Διαβάστε επίσης:

Ανάλυση New York Times: Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τα θεμέλια για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη της άμυνας έχει επιτέλους ξυπνήσει»

Αγωνία για την εκεχειρία μετά τις εκατέρωθεν παραβιάσεις – «Μαζεύεται» το Ισραήλ μετά το ξέσπασμα οργής Τραμπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 18:36