Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υπέροχα και πανεύκολα σπιτικά κρουασανάκια, γεμιστά με πεντανόστιμη αρωματική γέμιση με αμυγδαλόπαστα, κάρδαμο και τριμμένο μήλο.
Ετοιμάστε τα για το πρωινό, για το πικ νικ, αλλά και σαν σνακ για τη δουλειά ή την παραλία.
Για τη ζύμη
600 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γραμμάρια νωπή
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml γάλα χλιαρό
125 γραμμάρια βούτυρο μαλακό ή σπορέλαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
75 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
225 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα, τριμμένη
2 μήλα τριμμένα
Για την επικάλυψη
1 κρόκο χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας γάλα
Κρυσταλλική ζάχαρη ή αμύγδαλο φιλέ
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την ξηρή μαγιά και την κρυσταλλική ζάχαρη και αφήστε τα στην άκρη.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανάμειξης βάλτε το χλιαρό γάλα, το σπορέλαιο, το αυγό, το ασπράδι αυγού και το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά με έναν αυγοδάρτη.
3. Ενώστε τα δύο μίγματα, ανακατεύοντας πρώτα με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη που να τυλίγεται σε μπάλα.
4. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε δίσκο (στρογγυλό σχήμα) 28 περίπου εκατοστών. Με κοφτερό μαχαίρι ή με τη ροδέλα της πίτσας χαράξτε το ακτινωτά έτσι ώστε να δημιουργηθούν 10-12 τρίγωνα.
5. Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
6. Βάλτε μια κουταλιά γέμισης στο φαρδύ μέρος του κάθε τρίγωνου ζύμης και τυλίξτε το ρολάροντας απαλά σε κρουασανάκι. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.
7. Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν κάτω από μια πετσέτα ή στον φούρνο (που έχετε προθερμάνει με το λαμπάκι για λίγο και έπειτα το έχετε σβήσει) για 1 ώρα περίπου.
8. Βουρτσίστε τα με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίστε με κρυσταλλική ζάχαρη ή φιλέ αμύγδαλο.
9. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στη μεσαία θέση για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους και το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Διαβάστε επίσης:
Πλιγουροπίλαφο με μελιτζάνες από την Παλαιστίνη (shulbato)
Σοκολατένια μπισκοτάκια της στιγμής, με 3 υλικά
Σάντουιτς φοκάτσιας με ιταλική γέμιση
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.