Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η φωτιά σε Ραφήνα, Σπάτα, και Πικέρμι βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκόλεψαν πάρα πολύ τις τιτάνιες προσπάθειες κατάσβεσης ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για τυχόν αναζωπύρωση.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν εκεί για να προσφέρουν τη βοήθειά τους όχι μόνο σε ανθρώπους αλλά και ζώα.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook φαίνονται εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν νερό σε έναν φοβισμένο και ταλαιπωρημένο σκυλάκο που εντόπισαν στις κατοικίες που εκκενώθηκαν στο Πικέρμι.
Ευτυχώς το παράδειγμα των εθελοντών ακολούθησαν και άλλοι πυροσβέστες οι οποίοι όπως μαρτυρούν οι παρακάτω εικόνες παρακάτω φρόντιζαν και άλλα σκυλιά που βρέθηκαν ανέμεσα στις φλόγες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα τουλάχιστον 22 υπολογίζονται τα οικόσιτα ζώα που κινδύνευσαν και ταλαιπωρήθηκαν ενώ η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή του Πικερμίου και των Σπάτων και περιέθαλψαν πυροσβέστες, διασώστες και εθελοντές.
Εικόνες από τη Ραφήνα:
Διαβάστε επίσης:
Επανήλθαν οι κατάπλοι στο λιμάνι της Ραφήνας – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.