Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Για «δύσκολο τετραήμερο» μέχρι και την Τετάρτη (9/7), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα ξεπεράσουν τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Ο μετεωρολόγος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για πυρκαγιές το διήμερο 9ης και 10ης Ιουλίου εξαιτίας των ανέμων.
«Άνοδο έχει αρχίσει και παρουσιάζει η θερμοκρασία στη χώρα μας όπου ήδη από σήμερα, Σάββατο (5/7), συναντάμε θερμοκρασίες μία ανάσα από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αρκετά δύσκολες θα είναι οι συνθήκες το τετραήμερο Κυριακή (6/7) με Τετάρτη (9/7) όπου τοπικά θα δούμε να σπάει θερμοκρασιακά ακόμη και το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook.
«Μεγάλη προσοχή χρειάζεται καθώς θα ολοκληρώνει τη δράση του αυτό το ισχυρό θερμό κύμα μιας και η σύγκρουση της πολύ θερμής αέριας μάζας με την πιο ψυχρή που θα ακολουθήσει (Τετάρτη 9/7 – Πέμπτη 10/7), θα ενισχύσει στα επίπεδα θυέλλης τους βοριάδες ανεβάζοντας σημαντικά τα επίπεδα κινδύνου πυρκαγιάς (πολύ πιθανόν ακραίος κίνδυνος τοπικά). Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!», επισημαίνει.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, πολύ υψηλές προβλέπονται οι θερμοκρασίες στη χώρα από την Κυριακή (6/7) έως και την Τετάρτη (9/7).
Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει στα δυτικά και τη Μακεδονία σήμερα Σάββατο (5/7) και στην υπόλοιπη Ελλάδα αύριο Κυριακή (6/7).
Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 40 βαθμών) θα σημειωθούν από τη Δευτέρα (7/7) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Επισημαίνεται ότι:
Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Β. Η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά 20% με 30% τις μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας).
Γ. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Κυριακή (06-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
2. Τη Δευτέρα (07-07-25) πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και σε όλα τα ηπειρωτικά ενώ θα σημειώσει άνοδο η θερμοκρασία και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
3. Την Τρίτη (08-07-25) και την Τετάρτη (09-07-25) αναμένεται μικρή πτώση των υψηλών θερμοκρασιών σε Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά και μικρή άνοδος (περίπου κατά 1 με 2 βαθμούς) στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Εκτιμάται πως οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε επίσης:
Πολιτική προστασία για φωτιές: Κατηγορία «κινδύνου 3» για Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές
Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος για μαστροπεία ανήλικης
Ηράκλειο: Νεκρός 39χρονος μετά από πτώση – Σε δωρεά οργάνων προχώρησε η οικογένειά του
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.