Λίβανος: Δώδεκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας
Ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή της Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο 12 ανθρώπων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ANI) με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι στοχοθέτησε στόχους του φιλοϊρανικού κινήματος Χεζμπολάχ στην περιοχή.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι πέντε μεταξύ των νεκρών είναι μαχητές της Χεζμπολάχ. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Μπασίρ Χοντρ, δήλωσε ότι επτά νεκροί είναι Σύροι πολίτες, οι οποίοι συχνά εργάζονται στους αγρούς της περιοχής Μπεκάα.
Πρόκειται για τις πλέον πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε πέρυσι και έθεσε τέλος σε μήνες μαχών μεταξύ της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.
Διαβάστε επίσης:
Παιχνίδια τρόμου Τραμπ, Πούτιν και Ζελένσκι: Πώς απαντά το Κρεμλίνο στα περί βομβαρδισμού της Μόσχας