Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Όταν κάποιο εμπορικό προϊόν εμφανίζεται σε έγκυρο Μέσο Ενημέρωσης, δεν τυγχάνει απλώς ευρύτερης δημοσιότητας, αλλά κερδίζει αξιοπιστία.
Στο CNN «έτρεξαν» την (καθιερωμένη) έρευνα CNN Brand Power στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.200 ανώτερα στελέχη από τον τομέα του μάρκετινγκ και των ΜΜΕ από 12 αγορές, παγκοσμίως.
Η συντριπτική πλειονότητα (90%) των επιτελικών στελεχών του μάρκεντινγκ και της διαφήμισης αναφέρουν πως οι διεθνείς ειδήσεις αποτελούν ένα βασικό τομέα ανάπτυξης της εμπορικής στρατηγικής τους. Στρέφονται στις ειδήσεις για το υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο και επιδραστικό περιβάλλον τους.
Οι γκουρού της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, οι Αμερικανοί, μια τέτοια συνθήκη την περιγράφουν ως «το φωτοστέφανο των ισχυρών δημοσιογραφικών τίτλων».
Τα εμπορικά σήματα επωφελούνται από την ακεραιότητα και το κύρος των ειδησεογραφικών πλατφορμών στις οποίες εμφανίζονται. Αυτή η εμπιστοσύνη μετακυλίεται και «σε μια εποχή παραπληροφόρησης και σκεπτικισμού των μέσων ενημέρωσης, είναι πιο πολύτιμη από ποτέ», εξηγεί η εξειδικευμένη αγγλίδα δημοσιογράφος του CNN, Τίνι Σεβάκ, σε ανάλυση της έρευνας στο Press Gazette.
Το ευρύ κοινό σήμερα είναι -τονίζεται από την εξειδικευμένη ρεπορτερ-αναλύτρια- ενημερωμένο, επιλεκτικό και καθοδηγείται από τις αξίες του. «Θέλουν οι μάρκες να είναι αυθεντικές και σχετικές. Οι ειδήσεις παρέχουν το πλαίσιο και την αξιοπιστία που βοηθούν τις μάρκες να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες. Τους επιτρέπουν να δείξουν, όχι απλώς να πουν, τι αντιπροσωπεύουν», αναφέρει το άρθρο.
Διαπιστώθηκε από την ανάλυση των δεδομένων της έρευνας πως ακόμα και εκείνοι οι οποίοι περιορίζουν τη συχνότητα ενημέρωσης τους εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης από τον «βομβαρισμό» ειδήσεων, εντούτοις παραμένουν βαθιά αφοσιωμένοι σε αξιόπιστες πηγές – ειδικά κατά τη διάρκεια σημαντικών παγκόσμιων στιγμών.
Γεγονότα, για παράδειγμα, όπως οι εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ και η σύνοδος κορυφής COP29, για το Κλίμα, προσέλκυσαν εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, αποδεικνύοντας τη διαρκή δύναμη των ειδήσεων να ενώνουν και να ενημερώνουν. Αυτά είναι τα ακροατήρια που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία: στοχαστικά, περίεργα και ανοιχτά σε μηνύματα με ουσία.
Οι ιθύνοντες του μάρκετινγκ έχουν αναγνωρίσει τη στάση αυτή του τηλεοπτικού κοινού (ή και των χρηστών ιντερνετ), σύμφωνα με την έρευνα του CNN. Πολλοί συμφωνούν ότι τα εμπορικά σήματα που εμφανίζονται σε αξιόπιστα ειδησεογραφικά περιβάλλοντα κατά τη διάρκεια σημαντικών στιγμών ανταμείβονται με αυξημένη έκθεση του εμπορικού σήματος, αυξημένη θέση του εμπορικού σήματος και αυξημένη προσοχή, εμπλοκή και ενδιαφέρον του κοινού.
Ένας (επίμονος) μύθος θέλει τις ειδήσεις «επικίνδυνη περιοχή» για τους διαφημιστές. Τουναντίον. Οι έγκριτοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί τηρούν αυστηρά συντακτικά πρότυπα, γεγονός που τους καθιστά μεταξύ των ασφαλέστερων και αποτελεσματικότερων περιβαλλόντων για τη διαφήμιση, επισημαίνεται στην έρευνα.
Το κοινό των ειδήσεων είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένο και με μεγάλη επιρροή. Δεν ξεφυλλίζουν απλώς – αναζητούν.
Έρευνες, εξάλλου, της WARC και της Stagwell δείχνουν σταθερά ότι το κοινό σε ειδησεογραφικά περιβάλλοντα είναι δραστήριο, σκεπτόμενο, αναζητώντας ενημέρωση με ουσία γεγονός που το καθιστά σημαντικά πιο δεσμευμένο και δεκτικό στα μηνύματα των εμπορικών σημάτων. Αυτό το αυξημένο επίπεδο προσοχής συμβάλλει ώστε να εντυπωθεί πιο έντονα μια εμπορική μάρκα και να αναπτυχθεί βαθύτερη εμπιστοσύνη και μεγαλύτερη πιθανότητα καταναλωτικής δράσης.
Διαβάστε επίσης:
Και συνδρομητική πλατφόρμα από τον μιντιακό όμιλο του Ντόναλντ Τραμπ αλα Netflix
Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου τηλεοπτικού Χάρι Πότερ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.