search
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 16:24
MENU CLOSE

Σικελικό ζελέ (πουτίγκα) καρπούζι χωρίς ζελατίνη

16.07.2025 06:37
sintagi-new

Το ζελέ καρπούζι είναι ένα τυπικό σικελικό επιδόρπιο πεντανόστιμο και παράλληλα πολύ απλό στην παρασκευή και τη σύνθεσή των υλικών του.

Γλυκό και δροσιστικό, το ζελέ καρπουζιού με το έντονο κόκκινο χρώμα έχει λεπτή και αρωματική γεύση και λιώνει υπέροχα στο στόμα, χωρίς τη ζελατινώδη υφή, αφού δεν περιέχει ζελατίνη. Σερβίρετέ το ως ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή ως ένα δροσιστικό σνακ.

Υλικά για τη Συνταγή

750 γραμμάρια σάρκα καρπουζιού ( χωρίς φλούδα και σπόρους)
40 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική ή και επιπλέον
1 πρέζα σκόνη κανέλα
Για το σερβίρισμα
Νιφάδες ή σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Τρίμμα φιστικιού

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το καρπούζι σε φέτες, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε το σε κομμάτια. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα κουκούτσια με ένα μαχαίρι και βάλτε τον πολτό που προκύπτει σε ένα μπλέντερ ή μίξερ, λιώνοντάς τον μέχρι να πετύχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Περάστε το από ένα σουρωτήρι, ώστε να φιλτράρετε τις ίνες και τυχόν εναπομείναντες σπόρους πιέζοντας τον πολτό με ένα κουτάλι. Αν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε αντί για μπλέντερ: δεν θα χρειαστεί να φιλτράρετε το χυμό. Μόλις συγκεντρώσετε τον χυμό, βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβώς μισό λίτρο.
  3. Σε ξεχωριστό ποτήρι, βάλτε το κορν φλάουρ και ρίξτε περίπου 100 ml από τον χυμό, ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα σχηματιστούν σβόλοι.
  4. Προσθέστε το μίγμα στον υπόλοιπο χυμό και ανακατέψτε. Συμπληρώστε με τη ζάχαρη και μια πρέζα κανέλα, βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αρχίστε να ανακατεύετε. Μετά από λίγα λεπτά, θα παρατηρήσετε ότι το ζελέ πεπονιού θα αρχίσει να παίρνει ένα πιο έντονο κόκκινο χρώμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε προσεκτικά, μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
  5. Σιγομαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μίγμα θα είναι ελαφρώς πιο πηχτό και θα καλύπτει την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  6. Αδειάστε το ζελέ σε 4 ατομικές φόρμες ή σε μία μονή φόρμα μισού λίτρου και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες .
  7. Για το ξεφορμάρισμα ξεκολλήστε απαλά το ζελέ από τα τοιχώματα της φόρμας χρησιμοποιώντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Αναποδογυρίστε το σε μια διακοσμητική πιατέλα και στολίστε με μαύρη σοκολάτα και ψιλοκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα.

Συμβουλή

Αν έχετε πρόσβαση σε ανθάκια γιασεμιού, βάλτε 10 περίπου από αυτά να μουλιάσουν στο χυμό καρπουζιού για 1 ώρα. Σουρώστε και συνεχίστε τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Μανιτάρια σκορδάτα, με ούζο και κρέμα γάλακτος

Καλοκαιρινό κοκτέιλ με καρπούζι

Κλαμπ σάντουιτς στυλ Caesar’s με κοτόπουλο, μπέικον και αυγό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 16:24