search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.07.2025 21:48
MENU CLOSE

Ωρωπός: Διαψεύδει ο Δήμος τον ΠΑΚΟΕ για την καταλληλότητα των παραλιών

18.07.2025 06:45
wrwpos1

Να διαψεύσει το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) για τις ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση στην Αττική βάλθηκε ο δήμος Ωρωπού.

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα ευρήματα των πρώτων μικροβιολογικών ελέγχων για το 2025, σύμφωνα με τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλες οι παραλίες των Αγίων Αποστόλων (Παραλία Αγκώνα -τρεις θέσεις, Παραλία Άγιοι Απόστολοι -αρχή και παραλία κοντά στην οδό Ελπίδος) και του Ωρωπού (Παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού, Παραλία Χαλκουτσίου), ο δήμος έσπευσε να κάνει το …μαύρο – άσπρο, προκαλώντας σύγχυση σε όσους παραθερίζουν στην περιοχή.

«Ο Δήμος Ωρωπού ενημερώνει τους δημότες και επισκέπτες του ότι οι παραλίες στην επικράτεια του είναι απόλυτα κατάλληλες για κολύμβηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων αναλύσεων ποιότητας νερού. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με εξωτερικό διαπιστευμένο εργαστήριο, στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης», ανακοίνωσε.

«Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών επιβεβαιώνουν ότι όλες οι μετρήσεις είναι εντός των ορίων που καθορίζονται από την ΚΥΑ 8600/416/E103, διασφαλίζοντας την υγεία και ασφάλεια των λουομένων», πρόσθεσε ο δήμος της βορειοανατολικής Αττικής, προκαλώντας σύγχυση σε κατοίκους και επισκέπτες.

Ανακοίνωσε, δε, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες α λα …Μπαχάμες πως οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Παραλία Αγκώνα (τρεις θέσεις)
  • Αγίοι Απόστολοι (δύο θέσεις)
  • Παραλία Μαρκοπούλου (δύο θέσεις)
  • Σκάλα Ωρωπού – Δημοτικό Ωδείο
  • Χαλκούτσι – Πηγαδάκια (τρεις θέσεις)

Ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και 11 σημεία δειγματοληψίας.

«Ο Δήμος Ωρωπού παραμένει προσηλωμένος στην προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, καλύπτοντας ακόμα περισσότερες παραλίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υδάτων σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Προτρέπουμε όλους να απολαύσουν με ασφάλεια τις παραλίες του Δήμου μας, που αποτελούν ορισμένες από τις ομορφότερες και καθαρότερες της Αττικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης.

Ποιος έχει δίκιο ο ΠΑΚΟΕ ή ο Δήμος; Θα σας γελάσουμε και δεν το θέλουμε. Το μόνο βέβαιο είναι πως όποιος δίνει εγγυήσεις έχει και την ευθύνη για ό,τι συμβεί.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση Λιακούλη-Λαζαρίδη για τα περί «χούντας» και «σφήνα» Γερουλάνου

Το μόνο που λείπει είναι να επιστρέψει στην πολιτική και ο Πάνος Καμμένος

Καλά τα ερωτήματα Βορίδη, θα μπορούσε όμως να τα πει κατευθείαν στο δικαστικό συμβούλιο για να του απαντήσουν κιόλας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.07.2025 21:48