ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 20:01
MENU CLOSE

Φιλέτο λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με κριθαράκι και αρωματική γκρεμολάτα

23.07.2025 06:38

Ένα υπέροχο και ντελικάτο πιάτο με φιλεταρισμένο λαβράκι που ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται πάνω σε βουτυράτο κριθαράκι με ελιές Καλαμών και κάππαρη και πασπαλίζεται με αρωματική γκρεμολάτα.

Υλικά για τη Συνταγή

800 γραμμάρια φιλέτο λαβράκι
200 γραμμάρια κριθαράκι
150 γραμμάρια ελιές Καλαμών, εκπυρηνωμένες
60 γραμμάρια βούτυρο ή ελαιόλαδο (προτιμάται το βούτυρο)
Λίγη κάππαρη (προαιρετικά)
500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για την γκρεμολάτα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, βάλτε σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση που να μπαίνει στο φούρνο), τη μισή ποσότητα βουτύρου ή ελαιόλαδου και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη, αν χρησιμοποιήσετε.
  2. Ρίξτε το κριθαράκι, φέρνοντάς το μερικές βόλτες, για να γυαλίσει, βάλτε τον χλιαρό ζωμό και σιγομαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε απαλά.
  3. Αλατοπιπερώστε και τα φιλέτα του ψαριού και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ή στο ίδιο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, πάνω από το κριθαράκι. Αραδιάστε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια βουτύρου ή ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε τα για περίπου 5 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα.
  4. Στο μεταξύ ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και το σκόρδο για την γκρεμολάτα και ανακατέψτε τα με το φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε το πιάτο πασπαλισμένο με την αρωματική γκρεμολάτα.

Διαβάστε επίσης:

Παιδικά σάντουιτς παγωτού, με βάση από ζαχαρωτά και δημητριακά φρούτων

Μπαγκέτα γεμιστή με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα

Αφράτη γιαουρτόπιτα με σιρόπι λεμονιού

ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 20:00
Exit mobile version