ΔΕΥΤΕΡΑ 03.11.2025 21:10
MENU CLOSE

Κόλαση στο Μεξικό: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 90 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου - Μετέφερε 50.000 λίτρα αερίου (videos)

11.09.2025 08:29

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 90 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της φονικής έκρηξης βυτιοφόρου σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτέυσουσας του Μεξικού.

Από τους τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, οι 19 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δέκα μπόρεσαν στη συνέχεια να αναχωρήσουν από το νοσοκομείο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς και κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τη στιγμή της έκρηξης. Ήταν πολύ ισχυρή και προκάλεσε τεράστιες φλόγες, ορατές από μεγάλη απόσταση.

Στα πλάνα διακρίνεται γυναίκα με μωρό στην αγκαλιά, με εμφανή εγκαύματα. Σε άλλο στιγμιότυπο εικονίζονται δυο άνδρες με τα ρούχα τους να έχουν εν μέρει καεί και επίσης εγκαύματα. Άλλα βίντεο δείχνουν κόσμο να φεύγει τρομοκρατημένος από το σημείο, με φόντο πελώριες φλόγες.

Είκοσι οκτώ οχήματα επλήγησαν από την έκρηξη και μερικά απ’ αυτά έχουν απανθρακωθεί. Για το τροχαίο δυστύχημα διενεργείται έρευνα.

Το βυτιοφόρο με περίπου 50.000 λίτρα αερίου φαίνεται πως «ανατράπηκε», σύμφωνα με τη δήμαρχο της πόλης του Μεξικού, την Κλάρα Μπρουγάδα.

Κάπου 1,8 εκατ. άνθρωποι ζουν στην Ισταπαλάπα, πρόκειται για μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας. Συνολικά, ο πληθυσμός της μεξικανικής πρωτεύουσας φθάνει τους 9,2 εκατομμύρια κατοίκους.

Η χθεσινή έκρηξη θύμισε σε πολλούς προηγούμενα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν φορτηγά που μετέφεραν καύσιμα ή σημειώθηκαν σε υποδομές υδρογονανθράκων.

Όπως τον Ιανουάριο του 2019, όταν πυρκαγιά και έκρηξη σε αγωγό στοίχιζε τη ζωή σε 137 ανθρώπους στην Τλαουελίλπαν, στην πολιτεία Ιδάλγο (κεντρικά).

Διαβάστε επίσης:

Τσάρλι Κερκ: Άφαντος ο δολοφόνος του ακροδεξιού ακτιβιστή – Οι εμπρηστικές δηλώσεις του – Για «μάρτυρα» μιλά το κίνημα MAGA (Video)

Κολοράντο: Μαθητής άνοιξε πυρ κατά συμμαθητών του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε – Δύο τραυματίες

Η Chevron «απειλεί» το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Τα «κόλπα» του Χαφτάρ και η ευκαιρία της Αθήνας

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.11.2025 21:09
Exit mobile version