Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια εντυπωσιακή αλλά απλή και χορταστική σαλάτα, που σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τα υλικά της ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και να ανακυκλώσετε ότι περισσεύματα έχετε στο ψυγείο σας.
½ μαρούλι (κατά προτίμηση iceberg), κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο και κομμένο σε λωρίδες
50 γραμμάρια ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
50 γραμμάρια τυρί της επιλογής σας (γκούντα, ένταμ), κομμένο σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ αγγούρι κομμένο σε μικρές λωρίδες
Για το ντρέσινγκ
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ, καυτερή ή απλή
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μίγμα μυρωδικών για σαλάτα (σκόρδο, κρεμμύδι, πάπρικα, αλατοπίπερο, άνηθο)
Προαιρετικά
2 αυγά βρασμένα σφικτά, κομμένα σε μέτριους κύβους

1. Αρχικά, πλύντε και κόψτε το μαρούλι σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε επίσης όλα τα λαχανικά, το τυρί και το ζαμπόν σε λεπτές λωρίδες, τύπου ζουλιέν.
2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, δηλαδή την κέτσαπ, τη μαγιονέζα και οποιοδήποτε μίγμα μυρωδικών για σαλάτα επιθυμείτε.
3. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε όλα τα κομμένα υλικά της σαλάτας. Προσθέστε το έτοιμο ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή σερβίρετέ την σε ατομικά μπολάκια.
Διαβάστε επίσης:
Σταφιδόψωμα για το σχολικό κολατσιό
Στήθος κοτόπουλου με γλυκό γλάσο από μέλι και εσπεριδοειδή
Πλούσια μουσταλευριά με πετιμέζι, μέσα σε καλούπι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.