Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Απίθανα τρουφάκια με μόνο 3 υλικά για τη βάση, πανεύκολα στην παρασκευή τους και τόσο νόστιμα που δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Ρολάρονται σε αρωματικό μίγμα κανελοζάχαρης και θυμίζουν πολύ στη γεύση τους τα πεντανόστιμα ισπανικά τσούρος.
Για τη βάση (φάτζ)
1 κουτί (396 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα.
½ φλιτζάνι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για το ρολάρισμα
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1.Αρχικά βάλτε όλα τα υλικά για τα τρουφάκια, δηλαδή το ζαχαρούχο γάλα, το καραμελωμένο και το βούτυρο, σε ένα κατσαρολάκι.
2.Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα χωρίς να σταματάτε, ενώ παράλληλα το φέρνετε σε βρασμό. Μόλις κοχλάσει και πάρει μία βράση, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
3.Συνεχίστε να ανακατεύετε ασταμάτητα, διαφορετικά θα κολλήσει στον πάτο του σκεύους. Βράστε το έτσι για περίπου 15 λεπτά. Για να ελέγξετε την ετοιμότητα του φάτζ, απλώς γείρετε το κατσαρολάκι και αν το μίγμα ξεκολλάει από τον πάτο του, είστε έτοιμοι. Το φάτζ (βάση) θα φαίνεται γυαλιστερό και σφιχτό και τόσο πηκτό ώστε αν χαράξετε μια καθαρή γραμμή με μια σπάτουλα στον πάτο του σκεύους, το μίγμα θα χρειαστεί περίπου 5 δευτερόλεπτα για να ενωθεί και να σβήσει το άνοιγμα.
4.Μόλις είναι έτοιμη βγάλτε τη βάση φάτζ από το κατσαρολάκι και αδειάστε την σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πιάτο. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει καλά.
5.Στο μεταξύ ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε ένα μικρό μπολ.
6.Με ελαφρά βουτυρωμένα χέρια, πάρτε μια μικρή ποσότητα από το μίγμα και κυλήστε την ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπάλα. Βουτήξτε την κάθε μπαλίτσα μέσα στο μίγμα ζάχαρης και κανέλας και τοποθετήστε τα τρουφάκια μέσα σε μικρά φορμάκια ψησίματος ( 2 ½ εκατοστών). Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα, για περίπου 20 τρουφάκια (ανάλογα βέβαια και με το μέγεθός τους).
Διαβάστε επίσης:
Πράσινη πατατοσαλάτα με σπιτική πέστο
Απλό κέικ καρότο, με λάδι και καρύδι
Γρήγορη φθινοπωρινή κρεμμυδόπιτα, χωρίς φύλλο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.