ΣΑΒΒΑΤΟ 04.10.2025 18:14
MENU CLOSE

Τσουκαλάς: Ζητάτε βραβείο επειδή η Κοβέσι είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;

04.10.2025 14:00

«Ο κ. Μυλωνάκης και η κυβέρνηση υποστήριζαν ότι δεν θα έρθει στην εξεταστική επιτροπή γιατί δεν έχει κάτι να πει. Μετά τις αποκαλύψεις όμως και το επίμονο αίτημα του ΠΑΣΟΚ επί 5 μέρες να κληθεί μάρτυρας, εξαναγκάστηκε να έρθει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στην EΡΤnews για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως.

«Ο “Φραπές” τίθεται ζήτημα αν είναι κρίσιμος μάρτυρας;», διερωτήθηκε.

«Πανηγυρίζετε γιατί είπε ότι χρησιμοποιήσατε το άρθρο 86 για να απαλλαχθούν ο κ. Βορίδης και ο κ. Αυγενάκης;»

Ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι «πανηγυρίζει η κυβέρνηση -για να δείτε που έχουμε φτάσει- για τη δήλωση της κυρίας Κοβέσι: στην Ελλάδα ανακαλύψαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκε η εγκληματική δραστηριότητα ήταν πολύ καλά οργανωμένος με τη συμμετοχή υψηλών αξιωματούχων”. Για αυτό πανηγυρίζει;».

«Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση; Πανηγυρίζετε γιατί είπε ότι χρησιμοποιήσατε το άρθρο 86 για να απαλλαχθούν ο κ. Βορίδης και ο κ. Αυγενάκης;», πρόσθεσε.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνεχή εργαλειοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι «υπάρχουν δομικά προβληματικές πρόνοιες του άρθρου 86 που επιτρέπουν στην πλειοψηφία να κουκουλώσει».

Ανέφερε ειδικότερα επ’ αυτού: «Το είπε με σαφήνεια ο κ. Γεωργιάδης: “Εφόσον έχουμε την πλειοψηφία, επιλέγουμε ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος”. Τι ισχυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση των κ.κ. Βορίδη και Αυγενάκη; “Δεν μας νοιάζει, εμείς θα επιλέξουμε ποιος είναι αθώος ή ένοχος”. Το ίδιο έπραξαν και για την περίπτωση Κώστα Καραμανλή. “Εμείς θα αποφασίσουμε το αδίκημα με το οποίο θα παραπεμφθεί”. Η δικογραφία του κ. Μπακαΐμη αναφερόταν σε διατάραξη συγκοινωνιών, αλλά η Νέα Δημοκρατία εφηύρε ένα δικό της αδίκημα για να απαλλάξει τον κ. Καραμανλή».

Ο κ. Τσουκαλάς μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Τι άφησε η επίσκεψη της Λάουρα Κοβέσι: Οι αιχμές, τα μηνύματα, η διπλωματική γλώσσα και η «ωραιοποίηση» από την κυβέρνηση

Φάμελλος: Κάλεσμα στα προοδευτικά κόμματα για κοινή δήλωση με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το 13ωρο – Μηνύματα για κοινή δράση

Αναγνωστοπούλου: «Σε συνθήκες φυλακής οι 27 Έλληνες κρατούμενοι του Ισραήλ, ανάμεσα τους και η βουλευτής Πέτη Πέρκα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.10.2025 18:11
Exit mobile version